Recep
19 Ağustos 2024 16:22

2024 yılının Mart ayında Peugeot 408 GT GSR serisini 42300 Konya, İstanbul Yolu üzeri 1. Organize Sanayi Horozluhan, Yerlisu Sk. No:4 Özkaymak şirketinden almaya karar verdim. Mart ayı içerisinde 50.000₺ kapora gönderdim ve araç şasi numarası ile bağlantı yapıldı. Maksimum 30 gün içerisinde aracın teslim edileceği söylendi. 20. günde ise bana bağlantı yapılan aracın gelmeyeceği ve başka şasi numarası ile yeni bir bağlantı olacağı söylendi. İlk bağlantı yapılan aracımın gelmesini bekleyeceğim demem üzerine fiyat farkı yansıtılacağı söylendi. Bunun için şikayet dosyası oluşturdum.

20 Nisan 2024 tarihinde Konya Özkaymak şirketinden 2024 model Peugeot 408 GT Line GSR serisi olan aracı aldım. Yaşadığım olumsuzluk durumlarını maddeler halinde aşağıda sıralayacağım:

1. Kaporasını ödediğim ve bana bağlantı yapılan aracın yerine başka bir araç verilmesi
2. Kasko ve trafik sigortasını bayi kendisi yapmakla zorunlu tutması, böyle bir zorunluluk olmamasına rağmen ve aracı vermemekle tehdit etmeleri
3. Aracı aldıktan sonra motor arıza ışığının 5-10 defa yanması (fotoğraflar ile mevcut)
4. Klimanın sıcak üflemesi
5. En büyük ve en kötüsü ise sunroof problemi: Sunroof perdesi için benden 51.000₺ talep etmeleri

Peugeot tamamen pişmanlıktır. Etrafınızdakilere de tavsiye etmeyeceğim. Benim yapacağım bu olacak.

Gelelim sunroof problemine: Aracımı yeni, sıfır kilometre almışım, gözüm gibi bakıyorum, ekstra para verip sunrooflu olsun demişim. Ancak ben 50-60 km hızla giderken sunroof açma düğmesine bastığımda sunroof perdesi geriye doğru gitmiyor ve cam otomatik olarak açıldığında perdeyi zorlayarak geriye doğru açıyor. Ben tutup manuel bir şekilde ileri çekmek istediğimde ise eskisine göre daha zor ileri geliyor. Ben tekrar sunroof açmak istediğimde ise bu sefer bir öncekine göre perdenin etrafındaki makaraya zarar vererek geriye gidiyor ve olduğu yerde kalıyor. Bu sefer servise gittiğimde ise bunun kullanıcı hatası olduğu ve garanti kapsamına girmeyeceği yanıtıyla karşılaşıyorum.

2 aydan beri bu işle uğraşıyorum, böyle bir şey olamaz.

19 Ağustos 2024 16:04

20 Nisan 2024 tarihinde Konya Özkaymak şirketinden 2024 model Peugeot 408 gt Line gsr serisi olan aracı aldım yaşadığım olumsuzluk durumlarını maddeler halinde aşağıda sıralacağım.

1. Kaporasını ödediğim bana bağlantı yapılan aracın yerine başka bir araç verilmesi 2. Kasko ve trafik sigortasını bayı kendisi yapmakla zorunlu tutması böyle bir zorunluluk olmamasına rağmen ve aracı vermemekle tehdit etmeleri 3. Aracı aldıktan sonra ise motor arıza ışığının 5-10 defa yanması fotoğraflar ile mevcut 4. Klimanın sıcak üflemesi 5. En büyük ve en kötüsü ise sunrof problemi sunroof perdesi için benden 51.000₺ talep etmeleri Peugeot tamamen pişmanlıktır kesinlikle tercih etmiyorum etrafınızdakilerde tavsiye etmeyin benim yapacağım bu olacak

Gelelim sunroof problemine aracımı yeni sıfır km almışım gözüm gibi bakıyorum extra para verip sunrooflu olsun demişim ama ben 50-60 km hızla giderken sunroofu açmak istediğimde sunroof açma düğmesine bastığımda sunroof perdesi geriye doğru gitmiyor ve cam otomatik olarak açıldığında perdeyi zorlayarak geriye doğru açıyor ben tutup manuel bir şekilde ileri çekmek istediğimde ise eskisine göre daha zor ileri geliyor ben tekrar sunroof açmak istediğimde ise bu sefer bir öncekine göre perdenin etrafındaki makara'ya zarar vererek geriye gidiyor ve olduğu yerde kalıyor bu sefer servise gittiğimde ise bunun kullanıcı hatası olduğu ve garanti kapsamına girmeyeceği yanıtıyla karşılaşıyorum

profile profile

Barış
Barış

Bende aynı sorun var

Cem
Cem

Merhaba; süreç ile ilgili bilgi verebilir misiniz acaba, sunroof ile ilgili aynı sorunu yaşadım ve düğme ile açtığım sunfoof perdesinin katlanmasının kullanıcı / dış etken kaynaklı olduğunu söylediler ve garanti kapsamına sokmadılar.

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

20 Kasım 2023 23:50

Peugeot 3008: Bitmeyen Motor Arızaları Ve İletişim Sorunları