Özel Ortadoğu Hastanesi (Ankara) Doğum Faciası

25 Haziran 2023 12:15

Yenimahalle ortadoğu hastanesinde doğum yaptım. Tüm kontrol sürecimde bu hastanede yapıldı. Kontrol sürecinde doktor hanım gayet sıcak ve ilgiliydi doğumla ilgili korkularımın olduğunu da biliyordu sanırım ilk doğumunu yapan %95 kadın bu korkuları yaşıyor pek farklı olduğumu sanmıyorum. Doğum zamanı geldiğinde ameliyathanede spinal doğum için belimden defalarca iğne yapıldı. Elbette her hamile kadın kadar heyecanlı ve endişe yaşıyordum fakat iğneleri yanlış yere yapılmasının sorumlusu hep ben ilan edildim oysaki her defasında söylenildiği gibi oturarak kıpırdamadan durdum! Yapılamayan her iğnede artık kötü hissetmeye ve paniklemeye başladım. (bu iğneler belimde aylarca süren hissizlik yarattı)

Sonunda sedyeye yatırdılar beklediler uyuşmam için fakat uyuşmadım ve ben uyuşmadım dedikçe sanki yalan söylüyormuşum gibi davrandılar. Ayaklarımı oynatabiliyor bacağımı kaldırabiliyordum çocukluktan bu yana geç uyuşabilen bir yapım olduğunu söylediğimde anestezi uzmanı hanımefendi bana anti psikotik ilaç mı kullanıyor ya da fazla alkol mu içiyorsunuz dedi! Bakın bunu hamile bir kadına soruyor! Ve öyle bir tavır içindeki kesinlikle anti psikotik ilaç kullanan insanlar uyuşmazlar gibi konuşuyor. Hayatımda hiç kullanmadım! Ve hanımefendi bana genel anestezi vermeye karar veriyor ben de çocuğumu kucağıma almak istiyorum bu şekilde olmasını istemem diyorum ve üzüntü şaşkınlık korku her duyguyu yaşıyorum o masada. Çok işimiz var daha fazla oyalanamayız diyerek dayıyorlar anesteziyi ağzıma istemiyorum diye direnç göstererek bayıldığımı hatırlıyorum.

9 ay boyunca gülüştüğümüz, her ay görüştüğümüz, ufak hediyelerle düşünmeyi ihmal etmediğim doktorumdan tek bir destek bile görmüyorum. Uyandığımda en çok canımı acıtan şey çocuğumu kucağıma alamamamdı ve hala üzgünüm. Bunları şunun için yazıyorum bu bir kadının zor ama en güzel hikayesidir fakat siz öyle büyük bir korku ve kötü muamele izi bıraktınız ki bende anlatmam zor. Lohusalık sürecimi de etkiledi o sedyede yaşadıklarım. Ve lütfen bunları bilin doğum süreci çocukta ve annede travma yaratan bir süreç Yenidoğan bir bebeğin anne karnından dünyaya çıkış hikayesi annesinin korkusunu hissetmesiyle olmamalı ve bu durumu bizlere kolaylaştıracak olan sizlersiniz. Devlet hastanesinde bile böyle bir tavır yok. Yaptıklarınız insanların ve bebeklerin ruhunda iz bırakıyor unutmayın. Sizler bana çok kötü bir iz bıraktınız o yüzden hakkım size helal değil.

04 Temmuz 2023 15:16 (Şikayetten 9 gün sonra)

Öncelikle geçmiş olsun kayıtlarınızı buradan göremediğimiz için 3155545 den hasta haklarına ulaşabilir misiniz.

Elif sonuçtan hiç memnun değil

Gebelikte Yetersiz Müdahale Sonucu Yaşanan Sorunlar

29 Kasım 2024 00:22
Gebelikte Yetersiz Müdahale Sonucu Yaşanan Sorunlar

Anestezi Hatası Sonrası Kalıcı Ağrı ve Uyuşukluk

06 Ekim 2024 20:46
İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

Farabi Hastanesi (Konya) Doktor Memnuniyetsizliği

01 Temmuz 2025 11:10