Özel Dünyapark Hastanesi Doğum Ve Çocuk Bölümü Şikayeti

28 Nisan 2024 13:05

Ben Diyarbakır'da yaşıyorum. Hamile olan eşimi 18 Ocak 2024 tarihinde saat 19:30 civarında sürekli kontrole gittiğimiz Özel Dünya Park Hastanesi'ne götürdüm. Doğumun başladığı söylendi. Doğum kaydını yaptırıp ücretini ödedikten sonra dosyayı doğumhanedeki hemşirelere teslim ettim. Eşimin durumunun kötü olduğu belirtildi ve ben de görmek istedim. Daha sonra hemşire, Prenses Doğum paketi için ek ücret talep etti. Anestezi iğnesi olacak ve doğum sırasında ağrı olmayacak şekilde açıkladılar. Kabul ederek 4.500 TL ücretini ödedim. Doğum on dakika içinde gerçekleşti. Ancak eşim zor bir doğum geçirdiği için bir saat boyunca dikiş atıldı. Eşim odaya alındığında anestezi iğnesinin etkisi geçtikten sonra doğuma alındığını ve çok ağrı çektiğini söyledi. Bunun üzerine, anestezi uygulamadan önce eşime bir saat boyunca acı veren dikiş işlemi yapıldığını düşündüm. Odaya alındıktan sonra eşime bir ünite kan verildi. Doktor, bir ünite kan daha verilip ardından taburcu edileceğini söyledi. Bu sırada saat 17:00 idi. İkinci kan ünitesi için 4,5 saat bekledik. Saat 21:30'da kan geldi. Çıkış yaparken iki ünite kan için 7.000 TL ödeme talep edildi. Fatura istedim çünkü kan satılamaz.
Cuma günü 17:00'dan sonra çıkış yapıldığı için muhasebe olmadığını, hafta içi gelip faturayı alabileceğimi söylediler. Hafta içi muhasebeden ödediğim ücretlerin faturasını istedim ve aldım. Ancak kan satılamaz, faturada kan ücreti olarak belirtilemez. Sözlü olarak Kızılay'dan kan satın alıp almadıklarını sordum. Bana ünite başı 2.500 TL maliyetle geldiğini söylediler. Daha sonra kontrole gittiğimiz Doktor ***** yaşadıklarımızı anlattık. Hemşire, doğuma bizim gireceğimizi düşündüklerini, çağırsaydık belirli bir ücret karşılığında gelebileceğini söyledi. Ancak hastanenin bunu teklif etmesi gerektiğini, çünkü kendilerinin günde beş defa doğuma girmediğini belirtti. Bebeğimiz erken doğduğu için bir hafta kuvözde kaldı. Bir hafta sonra hastane tarafından aranarak bebeğimizi alabileceğimizi söylediler. Üç gün sonra aynı hastanenin çocuk doktoru ****** götürdüğümüzde, bebeğin sarılığının tam geçmediğini, erken aldığımızı ve kendisinin böyle bir durumda bebeği vermeyeceğini belirtti. Bebeğin tekrar yatırılması gerektiğini ve günlük 3.000 TL ödememiz gerektiğini söyledi. Diğer hastanelerde bu ücretin 4.000 TL olduğunu ifade etti. Bu deneyimlerden dolayı bu hastaneye gitmiş olmaktan pişmanım.

Ümmühan sonuçtan hiç memnun değil

Diyarbakır Özel Batı Hastanesi Aşı Olayı

20 Ağustos 2024 18:16