Günay sonuçtan hiç memnun değil

Or-Tec Plus Akü Solar Akü Sorunları Ve Destek Eksikliği

28 Kasım 2023 05:41

Or-Tec marka 12v 200ah iki adet jel solar akü aldım. Aküleri sistemime bağladıktan sonra yaklaşık 2 hafta sorun gözlemlemedim. Ancak sonrasındaki günlerde, aküler akşam gün batımı ile birlikte tam şarj olarak görünmelerine rağmen yaklaşık iki saat içerisinde bitmeye başladı ve inverter güç kaybına bağlı olarak kapanmaya başladı. Enerji kullanımım sadece 2 adet 12v ile çalışan LED aydınlatma ve kamera kayıt cihazından ibarettir. Sabah gün ışığı ile birlikte sistem tekrar şarj olmaya başladığında, yaklaşık 15 dakika sonra aküler yine tam dolu gözükmekte. Durumu firmaya bildirdikten sonra yetkili servise göndermemi istediler. Yetkili servis 2 haftalık süreç sonrasında akülerin sağlam olduğunu bildirdi. Akülerin testinin fabrika tarafından yapıldığı ve bir problem olmadığı sonucuna varıldığı iletildi. Şu anda sistemimde kullandığım 2019 yılında aldığım farklı marka akülerim (ömürleri azaldığı için Or-Tec aküleri almıştım) daha iyi performans vermekte. Gece 23.00 gibi yetersiz kalmaya başlıyorlar. Or-Tec aküleri kullanmaya başladıktan 2 hafta sonrasında bariz şekilde sorun yaşadığımı görmemezlikten gelip gerekli desteğin sağlanmaması çok üzücü bir durum. Geleceğin enerji sektöründe yer almak ve kalıcı bir marka olabilmek için müşteri mağduriyetlerinin kabul edilmesi ve bu yönde destek verilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum.

03 Aralık 2023 10:50

Yetkili servisleri tam bir karmaşa. Aküler için bilgi taleplerimde teknik kısım akülerinizin testi tamamlandı sizi ilgili ekip arayacak denildi ancak aranmıyorsunuz. Birkaç gün sonra kendim aradığımda destek kısmından aküleriniz henüz test edilmedi bilgisi verildi, teknik ekip test ettik demişti diyorsun onlar karıştırmıştır başkası ile denildi. Tekrar işlem bitince aranacaksınız denildi, ancak aranmıyorsunuz. En son durum (aramadılar! Kendim aradım) teknik ekipleri akünün biri arızalı diğeri sağlam bilgisi paylaştı, problemli akü değişim yapılıp aküler size geri gönderilecek denildi. Bu görüşmeden tam 1 saat sonra servisin destek ekibi aradı ve aküleriniz sağlam çıktı bu nedenle mevcut akülerinizi size geri göndereceğiz denildi, yaklaşık 1 saat önce sizin teknik servisiniz akünün biri problemli değişecek bilgisi verdi nasıl olur bu durum dediğimde biz sizi tekrar arayalım deyip telefonu kapattılar. Bir gün bekledim aramadılar, tekrar kendim aradım ve akülerin bana kargo ile gönderildiğini öğrendim.

Enes
Enes

Hocam merhaba ömrü bitmiş aküler dediğiniz gibi hızlı şarj olur hızlı boşalır sisteminizde herhangi bir eksik yoksa biraz paraya kıyıp sistem 12 v mu 24 v mu hangisi ise ona göre solar akü almanızı tavsiye ederim

Günay

Sistem eski aküler (vision) ile çalışıyor, mevcut akülerimi 2019 yılında aldım ve performans kaybı yaşamaya başladığım için bu yeni aküleri almıştım. Yeni aküler yukarıda yazdığım gibi 2 hafta sonra problem yapmaya başladılar. Sistem 3Kw savıor inverter ve 12V olarak ayarlı. İlgili firma ve servis destek olma konusunda çok yetersiz. Aynı aküleri bana tam şarj yapıp geri göndermişler. Not: Vision akü ile bu aküler arasında kg farkı çok bariz belli oluyor. Vision marka aküyü tek başıma kaldırmak imkansız gibi ama bunları tek başına taşıyabiliyorum, bu da aküler arasındaki kaliteyi bariz belli ediyor. 200Ah 12V jel akü

Erkan sonuçtan hiç memnun değil

Orbus Akülerde Şişme Ve Destek Eksikliği

Erkan
17 Ocak 2025 23:32
Orbus Akülerde Şişme Ve Destek Eksikliği

Agromot Akü Sattığı Akülerin Arkasında Mı?

01 Ağustos 2024 07:24