Milli Savunma Üniversitesi MSÜ Sağlık Taraması 29/a Maddesi Saçmalığı

05 Temmuz 2024 06:55

MSÜ sınavında çocuğum başarılı oldu. İlk gün spor taraması, psikomotor, mülakat sınavlarını başarıyla geçti. Geçen yıl da geçmişti. İki yıldır aynı şekilde başarılı olmasına rağmen saçma sapan sağlık taramasında 29/a maddesi uyarınca askeri öğrenci olmaz sonucu veriliyor. Biri bana bu maddeyi açıklarsa mutlu olacağım. Çocuğumun sağlık olarak hiçbir sıkıntısı yok. Sadece bir bacağında diz kapağı ile kalça arasında halk arasında gül lekesi, tıp dilinde şarap lekesi denilen pembemsi bir leke var. Şort giydiğinde bile gözükmüyor. Küçükken doktorlara götürdüm. Hiçbir sağlık sorunu olmadığını, hayatına hiçbir olumsuz yönde etkileri olmayacağını söylediler. Hiçbir tedavi yöntemi önermediler. Şu an götürdüğüm cildiye doktorları da aynı şeyi söylüyor. Buna rağmen bu zamanda görünmeyen yerdeki doğum lekesi yüzünden çocuğum MSÜ Hava Harp Bölümü'ne kabul edilmiyor. Bu çok büyük haksızlık. Çocuğumun hakkının yendiğini düşünüyorum. Sırf doğum lekesi yüzünden iki yıldır çocuğum hayallerine kavuşamıyor.
29/a maddesi içeriği her ne şekilde ise bunun düzeltilmesi gerekir. Yıl 2024, siz hâlâ doğum lekeleri ile uğraşıyorsunuz.

Doğum Lekesi Nedeniyle Polislik Hayalime Engel Olunması

19 Ekim 2024 09:29

Yanlış Bilgilendirme Nedeniyle Sağlık Sektöründe Çalışamıyorum, Mağduriyetimin Giderilmesini Talep Ediyorum

28 Eylül 2025 20:07

28 Mart 2024 15:46

Süleyman Demirel Üniversitesi SDÜ Anaokulu Ve Kreşinde İlgisizlik Ve Ayrımcılık Yaşadık

11 Haziran 2025 22:46