Milli Eğitim Bakanlığı Özel Çocuğuma Okul İstiyorum

05 Eylül 2024 18:25

Otizm spektrum bozukluğu olan oğlum için iki buçuk aydır uğraşmama rağmen özel eğitim alt sınıfı bulamıyorum. Sınıfı bulsam da sınıfın başında özel eğitim öğretmeni bulamıyorum. RAM'a gidiyorum, gerekli müdürlerle konuşuyorum, beni bir okula yönlendiriyorlar. 'Gidin, size kayıt alsın' diyorlar. Okula gidiyorum, 'Size e-okul kaydı yapmayacağız, listeye alacağız' diyorlar. Yani herkes oradan oraya, oradan oraya yolluyor. Gebze'de gitmediğim okul kalmadı. Numaramı bırakıyorum, 'Boşluk olursa geri dönün' diyorum, 'Haber vereceğiz' diyorlar ama hiçbir şekilde haber veren olmuyor. Çocuğumla çok çaba vererek 4 senedir mücadele ettiğim bu yolda, hiç konuşmayan çocuğumu normal bir çocuk düzeyine getirmişken ağır çocukların arasında koyup en başa dönemem, çocuğumu kaybedemem. Gereğinin yapılmasını istiyorum. Bizim de normal çocuklar gibi çocuklarımızın okumaya hakkı var. Normal 1. sınıf çocukları okula gitmediği zaman kapıya kadar geliyorlar, 'Neden okula yollamıyorsunuz?' diye soruyorlar. Bizim çocuklarımızla neden ilgilenmiyorlar? İş ki özel çocuklarla ilgilenmek, onları topluma bir birey olarak kazandırmak değil mi? Devlet neden bizim çocuklarımıza bir yer ayarlamıyor, neden biz anneler, aileler uğraşıyoruz? Çoğu okul müdürü, okulunun adını lekelememek için okulunda bu tür çocukları istemiyor, uğraşmak istemiyor. Lütfen gereği yapılsın.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğrenci Kayıt Sorunu

12 Eylül 2023 12:55