Mercedes Türkiye Online Sipariş Sorunu

Mercedes Türkiye Online Sipariş Sorunu
17 Mayıs 2023 02:21

Mercedes Türkiye, araç satım işlemleri için 15 Mayıs tarihinde resmi internet sitesinde online sipariş yönteme geçmiştir. Ancak 16 Mayıs sabah saat 14:00'dan beri aralıksız olarak belirli saatlerde takip ettim ve sipariş sistemlerini çözdüm. Belli zaman dilimleri içerisinde araçları siteye koyuyorlar ve matematiği olan bir sistemle sürekli yenileniyor. Sipariş verebilmek adına, değişen zaman dilimleri içerisinde yaklaşık 15 dakika önceden saniyede 2 kere olmak üzere aralıksız, dünyasız, işsiz, gibi sayfayı yeniliyorum. Araç bulunduğu ibaresinden hemen sonra (tabi bu işlemlerin hepsini saniyelik yapıyorum.) Aracın detaylarına gidiyorum ve "Rezerve Et" site sayfasına kadar gidebiliyorum. Ancak rezerve et butonuna bastıktan sonra site bana çok geç saniye cevap veriyor, ve "bir hata oluştu" hatası alıyorum. Resmen sipariş verebilmek için tüm gün işkence çektim ve hiçbir şekilde siparişi veremedim. Şimdi rüyamda Mercedes Türkiye web sitesinin site tasarımlarıyla savaşabilirim. Lütfen bu sisteminizi değiştirin, geliştirin. Araç alabilmek ve sıraya girebilmek adına yapılan bu sistem çok mantıksızdır. Araçları sitede sergileyip, stok durumuna göre standart e-ticaret havasında bir sisteme dönüştürebilirsiniz. Elimde yaptığım işlemlerin hem mobil olarak hem dizüstü bilgisayar cihazlarında ekran kayıtları mevcuttur. Bu şekilde araba almak İM-KAN-SIZ!

profile profile profile
17 Mayıs 2023 08:55 (Şikayetten 6 saat sonra)
17 Mayıs 2023 20:03

Yaklaşık 1 saattir Online Store bağlantısının planlı bakımda olduğunu görüyorum. Yemezler

17 Mayıs 2023 20:04

Site içerisinde farklı bağlantılardan Store'a ulaşmaya çalışıyorum bazen 38 bazen 17 araç olduğunu görüntüleyebiliyorum, ve son ürünler gelmeden önce siparişimi verirken, planlı bakım çalışması sayfasına yönlendirildim ve 1 saattir site bakım çalışmasında.

17 Mayıs 2023 20:05

https://www.mercedes-benz.com.tr/?group=all&subgroup=all.saloon&view=BODYTYPE Bu bağlantı'dan, "Bilgi Alın" butonuna basarak giriş sağlayabilirsiniz.

Alamazsınız boşuna zaman harcamayın, sisteme kayıtlı hesaplar dışında satış yapmıyorlar. 4 defa aldığım aracı son aşamada iptal etti. Kurgu ve sahte online satış yapıyorlar. Araçları alanları birkaç hafta sonra göreceksiniz üzerine en az %10-15 koyarak elden para alarak satacaklar

Cüneyt
Cüneyt

Ben şahsen randevu oluşturdum ama ne yapacağımı bilmiyorum.

Güzin
Güzin

Merhaba nasıl aldınız merak ettim 3 gündür deniyoruz sürekli hata alıyoruz ödeme adımına kadar gelip.

Civan

Tebrik ederim, hayırlı olsun. Verilen bilgiye göre sanırım 2 iş günü içerisinde dönüş yapmaları gerektiği.

Bulut sonucu yetersiz buldu

20 Mayıs 2023 18:07
Elif sonuçtan hiç memnun değil

26 Mayıs 2023 21:46

Mercedes-Benz Online Satış Fiyaskosu