Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Pişmanlık

Deniz
15 Ocak 2024 01:2831.708

14.09.2023 tarihinde başka bir hastane doktorunun 'acil' yönlendirmesiyle birlikte İstanbul Kartal dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi jinekolojik onkoloji bölümünde doç. Dr. **** 'ten randevu aldık. Acil olduğunu ve durumun aciliyetini ısrarla belirtmemize rağmen ameliyat tarihi 16.10.2023 olarak verildi.
Bu sürede annemin bacak ağrılarına dikkat çektik. Herkesin acil durumda olduğu ve devlet Hastanesi olduğu ifade edildi. 16.10.2023 tarihine kadar annemin ameliyatını yapacak doktorla tanışmadık ve bu tarihe kadar annem muayene edilmedi, evrakları incelenmedi. Ameliyattan üç gün önce hastaneye yatış yapıldı, bacak ağrısını söylememize rağmen son güne kadar doktor tarafından kontrol edilmedi. Ameliyat günü sabah saatlerinde annemin doktoru, annemi muayene edip böbreklerine kadar alınma ihtimali olduğunu, bacağındaki damarın her an patlayabileceğini ve çok fazla baskı altında olduğunu, hatta ameliyat sırasında bacağındaki damar patlarsa değiştirilmesi gerekebileceğini söyledi.
Ailemin yolda olduğunu ve ameliyat öncesi en azından onlarla görüşmeleri gerektiğini belirttiğimde, 5 dakikanın önemini vurguladılar. Ameliyat sonrası annemin ağrıları devam etti ve enfeksiyon değerleri çok değişkendi. Yanlış ve bilinçsiz yönlendirmelerle farklı bölümlere sevk edildik. Patoloji raporu çıkana kadar annem yine doktorunu göremedi. Hatta sonuçlar çıkmasına rağmen, artık tamamen yatalak olduğu için doktorunu göremez hale geldi.
Doktorunun ifadesine göre bu, çok büyük bir ameliyattı. Bu kadar büyük bir ameliyattan çıkan bir hastanın durumu neden merak edilmedi? Hastanenin genel sorunu, asistanlar ve doçentler arasındaki iletişim kopukluğu olduğunu düşünüyorum.
Annem 16.10.2023 tarihinde ameliyat oldu ve 03.12.2023 tarihinde vefat etti. Bu bir ihmal değil midir? Eğer 5 dakikanın bir önemi varsa, neden son güne kadar annemin evraklarına bir kez bile bakılmadı? İş işten geçti.

Umarım bu şikayet, acil durumdaki hastaların işine yarar ve acil bir hasta son güne kadar ağrılarıyla bekletilmez. Ek olarak, hastanenin en azından jinekolojik onkoloji bölümünde çalışan herkes adına, bu süreçte herkesin isimlerini öğrenemediğimi belirtmek isterim. Yoğun bir şekilde çalıştıklarının farkındayım ve bunu görmezden gelmek bencillik olurdu. Ancak orada bulunan herkesin de hasta veya hasta yakını olduklarının farkında olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca, acil hasta ile normal hasta arasındaki farkı anlayıp ona göre yardımcı olunmasını rica ediyorum.

4 Destek

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi 'nde Büyük Saygısızlık

Filiz
23 Haziran 2023 15:328.344

19.06.2023 tarihinde Kartal dr. Lütfi Kırdar şehir hastanesinde annemin "anesteziyoloji ve reanimasyon" randevusu vardı....

Ameliyat Sürecinde Yaşanan Belirsizlik Ve Mağduriyet

Furkan
31 Aralık 2024 17:1920.590

20.12.24 tarihinde dedem için Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'ne randevumuza gittik. Muay...

2 Destek

Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Çalışanlar Ortada Yok!

Lütfi Kırdar ŞehirHastanesi Çalışanlar Ortada Yok!

Ömer
Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Kat Koridorunda Bulunan Lavabo!

Lütfi Kırdar ŞehirHastanesi Kat Koridorunda Bulunan Lavabo!

Sezgin
Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi 2 Saat Genel Cerrahi Doktorunu Bekleme

Lütfi Kırdar ŞehirHastanesi 2 Saat Genel Cerrahi Doktorunu Bekleme

Rabia
Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Saatlerce Bekliyoruz!

Kartal Dr. LütfiKırdar Şehir Hastanesi Saatlerce Bekliyoruz!

Yusuf

Öne ÇıkanKonular