Sağlık Hizmetlerinde Saygı Ve Anlayış Eksikliği: Kütahya Şehir Hastanesi'nde Yaşadıklarım

20 Kasım 2024 15:367.952

20.11.2024 tarihinde soyadı değişikliğim sebebiyle sürücü belgesi yenileme işlemleri için gerekli sağlık raporunu almak amacıyla, sağlık ocağının yönlendirmesi üzerine Kütahya Şehir Hastanesi Nöroloji bölümüne başvurdum. Sağlık kurumunda kaydımı yaptırdıktan sonra Nöroloji Uzmanı F**** İ******* A**** ile görüştüm ve sağlık ocağının beni neden yönlendirdiğini açık bir şekilde ifade ettim. Beynime zamanında pıhtı attığını, ancak yalnızca belli bir süre kan sulandırıcı kullandığımı belirttim.

Ancak doktor, durumu net bir şekilde anlatmama rağmen defalarca “Felç geçirdin mi? ” ve “Epilepsi ilacı kullandın mı? ” gibi soruları tekrar ederek durumumu anlamakta ısrarla zorluk çıkardı. İlgili işlemin tamamlanabilmesi için vezneye 300 TL ödememi söyledi. Ödemeyi yaptıktan ve makbuzu teslim ettikten sonra “Sistemde göremiyorum, ben sana diğer hastaneye gitmeni söyledim.” diyerek beni azarladı.

Daha sonra, bilerek işimi zorlaştırmak amacıyla kapsamlı tetkikler (beyin tomografisi, MR ve diğer organ röntgenleri) yazdı. ( Bu olaydan sonra Evliya Çelebi hastanesine gittim ve benden sadece MR istendi diğer tetkikler talep edilmedi.) Bu süreçte işlemin iptalini ve ödediğim ücretin iadesini talep ettim. Ancak doktor, sert bir tavırla ve uygun olmayan mimiklerle, “Dört yıl tıp Fakültesi okuyan benim, sen kimsin? ” şeklinde rahatsız edici bir ifadede bulundu. Hatta kahve termosunu masaya sertçe vurduktan sonra kapıyı çarparak odadan çıktı. Eğer görselde belirttiğim makbuzun arkasında kaşe ve imzasını atsaydı ücret iademi almış olacaktım. Sağlık kurulu danışanları bu şekilde söyledi. Fakat ismini belirtmiş. Olduğum doktor kapının önündeki hastalarına rağmen odasını terk ettiği için geri gelip imzasını atmadı ve atmamakta direndi. Hiçbir şey yapılmadığı halde ücret ödedim ve ücretim iade olmadı.

Kütahya Şehir Hastanesi gibi bir kurumda bu tür bir davranışla karşılaşmış olmaktan büyük üzüntü duyuyorum. Hastalarla iletişimde daha anlayışlı ve saygılı bir tutum beklemek hakkımızdır. Bu tür bir davranışın tekrarlanmaması adına yetkililerin gereken önlemleri almasını talep ediyorum. Ayrıca, hasta ve yasal haklarımı kullanarak gerekli mercilere şikayette bulunacağımı belirtmek isterim.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

1 Destek
Sebile
20 Kasım 2024 21:42

Ayrıca eklemek istiyorum; mesai saatleri içerisinde dışarıdaki hastalarına rağmen odasını terk edip görevini layıkıyla yerine getirmediğine de tanık olmuş bulundum. Olay 20.11.2024 tarihinde saat 10.15-10.40 civarında gerçekleşmiştir. Kamera kayıtlarına bakılarak teyit edilebilir.

Bursa Şehir Hastanesi Doktor Hatası Yüzünden Mağdur Oldum

10 Temmuz 2023 13:3926.936

Ehliyet için sağlık raporu almak için aile hekimine gittim. Oda beni nöroloji bölümüne sevk etti. Bende şehir hastanesin...

2 Yorum

Kütahya Şehir Hastanesi Oda Temizliği