KTÜ Farabi Hastanesi (Trabzon) 'nde Yaşatılan Acı Son

23 Kasım 2023 10:14

Trabzon Farabi Hastanesi Üroloji Bölümü doktoru Doç. Dr.** **** **** ile ilgili yaşadığımız olayları aktarmak istiyorum. Bir yıl önce bugün annemi saat 12:15'te ameliyathane indirdiler. Annem, bize 5,5 saat sonra teslim edildi.

Ameliyattan dört gün önce, birçok hastalığı olması nedeniyle yoğun bakım hazırlandı ve bizden imza alındı. O akşam erkek kardeşim, ameliyata doktorun kendisinin girip girmeyeceğini bizzat doktordan teyit etti.

Ancak ne hikmetse, annem ameliyathanede 2 saat yalnız bırakılıyor ve bu süre zarfında kalbi duruyor. Kalbindeki cihaz onu tekrar hayata döndürse de, bunu kimse fark etmiyor. Annem, 15:15'te ameliyata alınıyor ve operasyon yaklaşık 15-25 dakika sürüyor.

Ameliyattan sonra üç gün hastanede kaldık. Eve döndüğümüzde annemin kalp pilinin alarmının çaldığını fark ettik. Kalp doktoru ** *** 'yi aradığımızda bizi hemen hastaneye çağırdı. Hastaneye gittiğimizde, 22'si saat 14:00'te nerede olduğumuzu sorarak, olayın gerçek yüzünü anladık. Daha sonra da bu doktorla birçok trajikomik olay yaşadık. Annemin hastalığı nedeniyle Üroloji Bölümü'yle iletişime geçmek zorunda kaldığımızda, asistanlardan da aynı tavırları gördük. Onlara göre hastalar, yalnızca kendilerini geliştirecek materyal olarak görülüyordu.

Hastanede toplamda yedi ay gibi bir süre zarfında ara ara kaldık. Başhekim yardımcısına şikayet ettiğimizde ise hiçbir geri dönüş olmadı. Sonradan öğrendiğimize göre, doktor haddinden fazla hasta kabul ediyormuş ve bu konuda uyarılmış. Annemin hastalığı nedeniyle çok yoğun geçen bu dönemde konuyla yeterince ilgilenecek zamanım olmadı.

Ancak bu dünyada adaletin var olduğuna inanıyorum ve er ya da geç tecelli edeceğine inanıyorum. Artık annem aramızda değil...

Saatlerce Bekletildim, İlgisiz Doktor Ve Sekreterden Şikayetçiyim

13 Ekim 2025 16:11