Yatay Geçişle KYK Yurt Başvuruları Ve Misafir Öğrenci Sorunu

21 Eylül 2023 05:18

Ek madde-1 ile bu yıl Sakarya'ya yatay geçiş yaptım. Okul kaydım yapıldı, önceki yurdumun kaydını sildirdim ve KYK ek başvurularının açılmasını bekledim. Zaman ilerledikçe KYK ile ilgili hiçbir adım olmadı. Sakarya gsb il müdürlüğünü aradım ve sorunumu ilettim. Onlardan başvurular açılana ve kaydım olana kadar misafir öğrenci olarak yurtlarında barınabilir miyim diye sordum. Bana kontenjanların dolduğunu yatay geçiş yaparken kalacak yer sorunum varsa bunu neden göze almadığımı sordu. Bu nasıl bir saçmalık? Ben bir öğrenciyim, yatay geçiş yapmak da KYK da kalmak da benim hakkım. Nasıl yatay geçiş öğrencilerine ikinci sınıf insan muamelesi yapabilirsiniz? Her sene aynı sorun her sene aynı şikayet. Koskoca devlet bu duruma bir çare bulamıyor mu? Neden bizler mağdur olmak zorundayız? Neden yatay geçiş öğrencilerinin başvuru süreçleri bu kadar geç açılıyor ve misafir öğrenci olarak barınma hakkı olmuyor? Özel yurt, apart fiyatları almış başını gitmiş aileler kıt kanaat geçinip çocuklarını okutmaya çalışıyor buralara verecek parası yok insanların. Elinizi vicdanınıza koyun ve bu soruna bir çözüm bulun, Acil!

profile profile profile

25 Eylül 2023 18:02