Kıbrıs Lefkoşa'DA KYK Yurdu Bulunmaması Sorunu

05 Eylül 2023 20:58

Kıbrıs Kredi Ve Yurtlar Kurumu Güzelyurt Refika Öğretmen Kız Öğrenci Yurdu Kıbrıs'ta çok büyük barınma sorunu var. Lefkoşa (Yakın Doğu Üni., Uluslararası Kıbrıs Üni.) okuyan öğrenciler Lefkoşa'da KYK yurdu bulunmaması sebebiyle mağdur oluyorlar. Yıllardır Lefkoşa'ya yapılıyor diyorlar ama asla öyle bir şey yok. Artık yapılması engelleniyor mu bilmiyorum, bazı şahıslar tarafından. Ama bu soruna acilen çözüm bulunmalı. Artan yurt ve ev fiyatlarından sonra öğrenciler ve aileler iyice zor durumda kaldılar. Kimse sesini çıkarmıyor, birlik olup gerekli mecralara sesimizi duyurmalıyız. Bu soruna acilen çözüm bulunsun, çok ciddi bir sorun.

16 Eylül 2023 01:20

Lefkoşa de yurt neden yok olmadığı GİB bir de güzel yurttaki yurda da başvuru yapamıyor neden yakın doğu üniversite sindeki öğrenciler faydalanamıyor başvuruya kapalı çocuklarımız çok mağdur tam burslu olarak kazandı yakın doğu üniversite sini devlet yurduna baş vuramıyor kalamıyor T. C. Vatandaşı değil mi ben bu ülkenin vatandaşı olarak vergisini veren olarak neden benim çocuğum KYK'dan yararlanamıyor bir Allah'ın Kulu'da çıkıp da cevap versin ya bu mağduriyetlik ne zaman giderilecek bir ülkenin baş kentinde KYK yurdu yok özel yurt lar ev kiraları her şey çok pahalı velilerde öğrencilerde mağdur lütfen lütfen gençlik ve spor bakanlığı ilgili kurumlar şikayetlerimizi dikkate alın yakın doğu öğrencilerine yurt başvuru sasu açın açılsın çok acil yeter iki yıldır mücadele ediyoruz

Fatih
Fatih

Yakındoğulular maalesef özel yurtlara mecbur bırakılıyor. Yetkililer duymuyorlarmı görmüyorlar mı? Bu sorunu çözmek çok mu zor? Devletimiz istese gider özel bir yurdu komple satın alır o yurdu KYK ya dönüştürebilir. Umarım sesimizi duyan birileri çıkar.

KYK Yurdu Eksikliği Nedeniyle Konaklama Sorunu Ve Mağduriyet

06 Eylül 2025 16:55