Kocaeli Şehir Hastanesi Bebek İçin Refakatçi Kuralının Gözden Geçirilmesi Talebi

13 Ocak 2024 17:53

Merhaba, 12.01.2024 tarihinde 2,5 aylık bebeğimiz ile çocuk yataklı 1. Bölüme yatışımız oldu. Bebek için sadece annenin refakat etmesi, başka kimsenin içeride bulunmaması isteniyor. Genel kural olarak tek refakatçi kuralına saygım var; önemli ve değerli bir kuraldır. Ancak bazı kurallarda özel durumlar vardır ve ek bir prosedür ve izin süreci ile yönetilebilir diye düşünüyorum. Neden mi? Dışarı çıkmamı isteyen ilgililer, her koşulda, her an hemşire desteği olacak diyor ama alamıyoruz. Yoğun oldukları için yetişememeleri normal; ancak sürekli kontrol altında ve bir şeyler yapılmasını bekleyen bir bebek için 1 saat, 2 saat geç müdahaleler kabul edilemez. Burada bebeğin çok acil durumu var ve müdahale etmiyorlar demek istemiyorum, yanlış anlaşılmasın. Bu kadar küçük bir bebeğin sürekli takibi için en azından anne ve baba için özel durum izini ile kalma sağlanabilir. Eşim bebeğin tıkalı burnunu açmak için 2 saat hemşire bekledi ve en sonunda ben gidip destek ile birlikte açtık. Bu sadece basit bir örnek; hava verilmesi gerekiyor, tuvalete gitmesi gerekiyor, alt değişikliği, takılı serum, tıkalı burun, uyuya kalma ihtimali gibi durumlar insanı paranoyak hale getirebiliyor. Çok uzattım farkındayım; özetle, tek refakatçi kuralının kesinlikle olması gerektiğini ve önemli olduğunu, sağlık çalışanlarının her şeye yetişemeyeceği durumlar olduğunu anlıyorum. Ancak en azından bu kural için özel izin süreçleri, prosedürler oluşturulabilir; örneğin 0-6 ay arası bebek, çocuk, özel ciddi bir durumu olan çocuk hasta gibi. 'Özele git madem' diyenler için, gittim yer yoktu, buraya yönlendirildim. Teşekkürler.

13 Ocak 2024 23:32

Şu an hastanedeyim, eşim aradı ve yanına gidemiyorum. Çünkü ona ulaşan kapıyı sadece içeriden açacak şekilde kapadılar. İhtiyacı oldu ve yanına gidemedim. Yine söylüyorum, kurala ve kişilere saygım var ancak ortada 2,5 aylık bir bebek var.

14 Ocak 2024 00:08

Bir gün önce kaldığımızda kapılar açıktı bugün kapatıldı. Ve yattığımız alan 3 bölümden oluşuyor, sadece bizim bölüm kapalı, niye kapadınız dediğimizde yapıyoruz bunu gibi genel geçer cevap alıyoruz. Bu sorularımız sonrası diğerlerini de kapadılar, kapalı değillerdi. Hafta sonu olduğu için başhekimlik kapalı, nöbetçi yönetim bir çözüm bulmuyor. Sürekli çık tekrar gel yapabilirsin görüşü, geri bildirimi var. Hasta yönetmeliğinde net bir kural yok, bu konuyu hastane ve hekim kararına bırakmış.

14 Ocak 2024 00:18

Konuşmalar sonrası kapı açık hale getirildi.

Enes
Enes

Benimde şehir hastanesinde çocuğum yattı. Hocam kurallar çiğnenmek için var hiçbir şey çocuğunuzdan önemli değil. Koridor kapısının arasına iki elinin parmaklarını sok hafif açmaya çalış kendiliğinden açılıyor. Güvenlikler odadan akşamları çıkardığında asansörlerin oradaki oturaklarda bekle ve 30 dakika sonra tekrar gir. Eşinin yanındaki hastadan müsaade iste bu durum için yeterli. Allah şifa versin size.

Hastane Doğumunda Yaşanan Travmatik Deneyim

19 Mart 2025 09:56