İrem sonuçtan hiç memnun değil

Kariyer Kapısı Üniversitem Staj Sigortamı Karşılamıyor

28 Mayıs 2024 01:01

Ulusal Staj Programı kapsamında staj teklifi aldım. Staj hakkında üniversitemin kariyer merkezi ile iletişime geçtiğimde bu sene staj sigortalarını ödemeyeceklerini öğrendim. Önceki senelerde sigortalar ödeniyordu ve staj yapabiliyorduk. Cumhurbaşkanlığı Ulusal Staj Programı kapsamında staj teklifi aldığımı ve sigortamı yatırmaları gerektiğini söylüyorum, yine de bir çözüme varamıyoruz. Üniversitem bu sene zorunlu olan stajları gönüllü staja çevirdi ve gönüllü stajların sigorta ücretlerini de karşılamayacaklarını söylüyor. Yaptıkları bu değişiklik ile de öğrencilerin staj yapmasını engelliyorlar. Bu değişikliği de öğrencilere duyurmadılar. Staj teklifi alan öğrenciler kariyer merkezi ile iletişime geçtiğinde bu gerçekle yüzleşiyor. Bu konu hakkında kariyer merkezi ile birçok kez iletişime geçtim ancak hiçbir çözüm ve destek alamıyorum. Konu ile ilgili [email protected] adresine mail attım ancak buradan da maillere doğru düzgün cevap verilmedi. Son mailime günlerdir geri dönüş alamıyorum.

İrem
İrem
19 Nisan 2025 03:48

Cumhurbaşkanlığı Ulusal Staj Programı kapsamında yapılan stajlarda, gönüllü ya da zorunlu fark etmeksizin sigortayı üniversiteler karşılamak zorunda. Üniversite karşılamayacağını söylese bile bu onların inisiyatifinde değil; yasal bir zorunluluk. Ulusal programa attığım mail sayesinde bu konuda en doğru bilgiyi öğrendim. Benim üniversitem, başta gönüllü staj sigortasını karşılamak zorunda olduğunu kabul etmedi. C. Başkanlığı ulusal staj programına durumu mail atınca kariyer merkezinde bana bu cevabı veren kişilerin isimlerini ve iletişim bilgilerini istediler. Bu süreç sonrasında üniversitem gönüllü stajların sigortasını karşılayacağını söyledi. Ancak sonrasında işi yokuşa sürmek ve öğrencileri yıldırmak amacıyla gönüllü stajlar için bazı kriterler getirdi: 3.00 üzeri not ortalaması, ulusal programdan staj teklifi alma ve ilk staj olması gibi. Bu ikinci stajım olduğu için “kriterleri karşılamıyorsun” diyerek sigortamı ödemeyeceklerini söylediler. Ben de tekrar ulusal programa mail attım. Çünkü bu kriterlerin hiçbiri ulusal programın kendi şartları arasında yer almıyordu. Zaten işveren, teklifini kendi belirlediği kriterlere uygun kişilere gönderiyor. Bu durumu belirtince birkaç gün sonra üniversitem “ilk staj” olma şartını kaldırdı ve sigortamı ödedi. Bu süreçte de kendileri aylarca beni oyalamasına rağmen staj evraklarını gününde teslim etmedin 15 gün önce teslim edecektin. Stajı yaptıramayız dediler. Staj kurumumla bu durumu görüştüm onlarda sorun değil evraklarını teslim et 15 gün sonra başla sigorta girişini üniversiten 15 gün sonraya yapsın böyle bir saçmalık olamaz dediler çok sağ olsunlar. Üniversitem işi ne kadar yokuşa sürede sigortayı yaptı çünkü zorundaydı keyfine göre sigorta yapmayacağını söylüyordu. Stajımı tamamladım. Ancak şu an hâlâ üniversitemde not ortalaması ve ulusal programdan teklif alma şartları geçerli. Bu nedenle birçok öğrencinin sigortası hâlâ ödenmiyor. Staj yapmak hakkımız eğer bu sorunu yaşayanlar varsa umarım anlattıklarım işinize yarar.

Jdcch
Jdcch

Merhaba aynı sorundan bende muzdaribim bir gelişme yaşadınız mı acaba.

Kariyer Kapısı Ulusal Staj Programı Şikayeti

21 Ağustos 2025 09:33
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

13 Ekim 2023 02:31

04 Mart 2024 15:14