Kariyer Kapısı Kamu Stajyer Maaşı

18 Ağustos 2023 02:0514.288

04.08.2023'te kara yolları genel müdürlüğünde stajımı tamamladım. Kariyer kapısı'nda staj bitiminden en geç 10 gün içerisinde maaş yatacağını söylediler, fakat 2 hafta olmasına rağmen hiçbir şekilde ödeme alamadım. Ankara kara yolları genel müdürlüğündeki staj sorumlusu ile görüştüğümde ise cumhurbaşkanlığından gelen bir bütçe olmadığı ve cumhurbaşkanlığının şu anda bu staj ücretleri hakkında bütçe sıkıntısı çektiği söylendi.

30 iş günü boyunca stajımı tamamlamak için gittim. Şu anda bir de bir durumun üzerine staj maaşlarının asgari ücretin 1/3 oranında yatacağı hakkında duyumlar aldım. Sayın cumhurbaşkanımızın geçen sene belirttiği gibi kamuda staj yapan öğrenciler asgari ücret almayacaklar mı? Cumhurbaşkanlığı insan kaynakları ofisini defalarca aramama rağmen hiçbir şekilde ne geri dönüş aldım ne de telefonumu yanıtladılar. İlgilenen olur da bir geri dönüş yaparsa memnun kalırım.

18 Ağustos 2023 16:40

Aynı zamanda farklı kurumda staja başlayan arkadaşlarımın hepsinin maaşı yattı fakat kara yolları Genel Müdürlüğü nde neden böyle bir maaş sorunu var anlamış değilim. Herkes ne kadar ve ne zaman maaş yatacağından bir haber.

23 Ağustos 2023 17:05

Bugün tekrar Kara Yolları Genel Müdürlüğü ile görüştüm. Maaşların asgari ücret mi yoksa 1/3 oranında mı yatacağı kesin olmadığı için 1 aydır Ulaştırma Bakanlığından yazı bekleniyormuş. Daha maaşların ne kadar bile yatacağı kesin değilken insanlara neden staj teklifi gönderirsiniz anlamış bile değilim. Ayrıca farklı bakanlıktaki insanlar Asgari ücret üzerinden stajyer maaşı alırken her bakanlığa ayrı ayrı yazı göndermek ne alaka onu da anlamış değilim.

30 Ağustos 2023 14:36

8000 Kişinin şikayeti görmesine rağmen ve bir çok insanın aynı sorunu yaşamasına rağmen kariyer kapısının Herhangi bir geri dönüş yapmamasını tebrik etmek gerekiyor.

Yorumlar(9)

Beliz
18 Eylül 2023 00:26

Buğra Bey merhaba sorununuz çözüldü mü? Ben de ASKİ de stajımı tamamladım fakat genel bütçeye tabi değiliz diye bize asgari ücretin 1/3 ünün yatacağını söylüyorlar. Size maaşınız yattı mı?

6 Eylül 2023 17:16

40 gün geçti biteli hala ücretleri yatırmadılar. Ulaştırma ve altyapı Bakanlığına CİMER'den yazdım geri dönüş olmadı. Yaptığım bölgedeki karayollarına yazdım, aradım ve özellikle gidip görüştüm geri dönüş olmadı. Diğer kurumlarda staj biter bitmez yatan ücret nasıl oluyorsa karayollarında hala yatmıyor. İller Bankası 10 bin civarı, ulaştırma ve altyapı 7600 civarı, ASKİ 9500 civarı vermiş bakalım bize yatacak mı

2 Eylül 2023 17:47

Bir gelişme var mı dostum bende aynı sorunu yaşıyorum

23 Ağustos 2023 10:19

Peki şu tarihte yatacak diyen falan oldu mu? Kaç gün oldu mağdur ediliyoruz

23 Ağustos 2023 10:13

Ben de 30 iş günü Karayollarında staj yaptım iki hafta geçti henüz ödeme yapılmadı.

22 Ağustos 2023 09:01

Maaşın yattı mı dostum ya da bir gelişme var mı? Ben de karayollarında yaptım stajımı, girişte IBAN falan aldılar ama henüz yatan bir maaş yok.

Öne ÇıkanKonular