Vize Başvuru Sürecindeki Gecikme Mağduriyeti

14 Aralık 2024 09:5820.583

10 Ağustosta başvurusunu yaptığım ve 3.5 ay sonra bize atanan 22 Kasım tarihinde Gaziantep iData şubesinden Almanya için vize başvurusunda bulunduk. Seyahat tarihim 19 Aralık ancak günlerden 14 Aralık olmasına rağmen hala başvuru takipte ''Başvuru dosyanız ilgili Elçilik/Konsolosluğa gönderilmiş, işlem süreci başlamıştır" ibaresi yer alıyor. İ Datayı defalarca aramama rağmen ellerinde olmadığını konsoloslukla ilgili olduğunu söylediler. Konsolosluğa mail attım ancak bir dönüş olmadı. Kargo süresini de hesaba katarsak pazartesiye kadar gönderilmezse pasaportlarımız tüm biletlerimiz ve rezervasyonlarımız yanacak ve bizi mağdur ediyorlar. Daha ne kadar erken başvuru yapabilirdik? Zaten başvuru tarihini de siz belirliyorsunuz o zaman daha erkene verilmesi gerekmiyor mu? İ Data herhangi bir şeye karışmıyorsa bu paraları neden alıyor?

Yorumlar(21)

22 Aralık 2024 18:37

Bizim pasaportları biraz uğraşarak uçuştan 1 gün önce iData dan alabildik. Aslında kargoya vermişlerdi ama yetişmeyeceği için kargoyu tekrar iData ya getirttik ve gidip aldık. Sonuca baktığımızda ise Almanya'da mühendis olarak çalışmama ve davet mektubu yollamama rağmen red aldı annemin ve kardeşim. 2 sene önce tüm belgeler aynı olmasına rağmen vizeyi almıştık. Benim anladığım şu anda politik bir süreç işletiliyor ve konsolosluklara sadece red verin emri değil aynı zamanda işleri zahmetli bir hale getirin emri verilmiş. Etrafımdaki sonuçlara ve süreçlere de baktığımda aklıma başka hiçbir sebep gelmiyor.

18 Aralık 2024 12:53

Bizim pasaportlar kargoya verilmiş UPS ile. Yetişir mi yarin 16ya kadar? Sizinki de gönderildi mi?

16 Aralık 2024 17:55

22 kasımda bende Almanya için vize başvurusunda bulundum. 25 aralıkta uçağım var benimde başvuru takipte konsoloslukta işlem sürecinde yazıyor. 11 kasımda olan randevunun bile pasaportu gitmemiş çok üzücü panik halinde bende pasaportumdan bir haber bekliyorum

16 Aralık 2024 17:09

Aynı durum benim de annem ve kardeşim için var. Evrakları 11 kasımda verdik uçuş ta 19 aralıkta. Cevap maalesef yok.

16 Aralık 2024 16:57

Mesaj geldi mi acaba

15 Aralık 2024 15:40

Deniz merhaba, pasaportun geldi mi? Biz de neredeyse aynı tarihlerde başvuru yaptık vizen geldiğinde buradan yazar mısın? Umarım uçuşuna yetişir.

14 Aralık 2024 17:41

Merhabalar, randevu başvuru sonrasında ki randevu tarihi için 3,5 ay da mı belli oldu :/

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.

16 Kasım 2023 13:014.195

16/10/2023 'te Gaziantep iData şubesinden kendim eşim ve oğlum için Almanya için turist vizesine başvurduk. Başvuru sorg...

İData İtalya Vize Sonucumun Belli Olmaması

29 Kasım 2023 10:2014.670

18 Ağustos 2023'de iData Gaziantep şubesinden İtalya vizesi için başvuruda bulundum. Uçak biletim 27 Kasım 2023 tarihind...

5 Destek

Vize Başvurusunda Belirsizlik Ve İletişim Eksikliği

18 Kasım 2024 14:1612.043

3 Temmuz 2024 tarihinde İdata üzerinden Almanya için vize başvurusu yaptım. Evrak teslim tarihim 30 Kasım 2024 olarak be...

4 Yorum

Öne ÇıkanKonular