Engin sonuçtan hiç memnun değil

İData Vize Sürecindeki Gecikme Ve Yanlış Uygulamalarla Mağduriyet

Engin
22 Kasım 2024 14:52

Prontotour üzerinden, anlaşmalı vize firması Vizehane ile birlikte 12.11.2024 ile 17.11.2024 tarihli İtalya turu satın alımı sonrası yapılan başvurular ardından 24.09.2024 tarihinde ilgili tarihteki tur için ıdata beni, eşimi ve kızımı ıdata Merkezi Astoria İş Merkezi'ne davet etti. Eksiksiz olarak tüm vize başvuru evraklarımızı teslim ederek yüz yüze görüşmeye katıldık. Tatil tarihleri belli olduğu için ve bu tarih öncesinde bizi çağırarak incelemelerin başlangıcını yaptıkları için mutlu olduk. Sivas'tan İstanbul'a giderek tüm gerekenleri yaptık ve geri döndük. Daha sonra defalarca vize firmasını ve ıdata'yı da arayarak tatil öncesi vize sonuçlarımızı merak ettik ve henüz incelenmediği, incelendikten sonra teslim için tekrar çağırılacağımı bildirdiler.
Fakat seyahat tarihinden 1 gün sonra yani 13.11.2024 tarihinde incelendiğini, seyahat başlangıcından 3 gün sonra yani 15.11.2024'te yine kendi çaba ve ısrarlarımız ile ıdata çağrı merkezinden öğrendik ve bu tarihe kadar İstanbul'da kalmak zorundaydık. Teslim almaya gittiğimizde ise eşime ve bana pasaportlarımız teslim edildi fakat kızımızın pasaportunu vekalet verdiğimiz vize firması alabilir diye asaleten orada olmamızı umursamayarak vermediler. Polisi çağıracağımızı ve bunun zorla alıkoyma olduğunu belirterek, kızım, eşim ve ben asil olarak orada iken ısrarla vermeyeceklerini, bunun da İtalya Konsolosluğunun emri olduğunu ısrarla beyan ettiler ve kalite müdiresi olduğunu iddia eden bir bayan gelerek 'Polis buraya gelemez, gelse de burada hiçbir şey yapamaz' şeklinde ifadelerde bulunurken aceleyle kızımızın pasaportunu da teslim ettiler. Ve vize sonucunda ise 10. Maddeden yani inandırıcı olmamak karinesi ile ret olunduğu bilgisi verildi. 12 yıldır aynı grup şirkette çalışmakta ve 11 yıldır yönetici olarak görev yapmaktayım, eşimin ise sigorta şirketi var ve mülk ve mal varlıklarımız Türkiye'de yani ülkemizdedir. Hiçbir şekilde eksik bir evrak da vermediğimizi Vizehane firması da onaylayacaktır. Seyahat tarihi geçtiği için öyle vermişlerdir diyerek avutma sözleri ile bizi oradan gönderdiler. Sigorta şirketi HDI tam da bu maddeyi özellikle seyahat sağlık sigortasına ekleyerek 'seyahat başlangıç tarihi geçtikten sonraki vize reddini kapsamamaktadır.' ibaresini eklemiş ve Pronto Tour aracılığı ile bize satılmıştır. Burada kasıt olduğunu düşünmekteyiz aynı şekilde aynı gün birçok kişi için aynı yanıtın verildiğine ıdata merkezinde şahit olduk. Bu sebeple 108.000 TL zarara uğratıldık. Resmi işlemler başlatılacaktır.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData İtalya Vize Sorunu
İData İtalya Schengen Vizesi
1 Takipçi

Umut
02 Ekim 2024 12:12
Elif sonuçtan hiç memnun değil

Eksiksiz Evraklara Rağmen Vize Reddi Ve Geç Teslim Nedeniyle Mağduriyet

Elif
16 Ekim 2025 15:07
Ceren sonuçtan hiç memnun değil

Ceren
06 Aralık 2024 15:49