İdata Vize Sürecinde Yaşanan Gecikme Mağduriyeti

Gönül
02 Ekim 2024 12:30

Kardeşim İdata'dan aile ziyareti için PNR kodu S8272199 ile 03.09.2024 tarihinde başvuru yaptı, 1 ay sonra hala vize sonucu gelmemiş bulunmakta. Ben uzun dönem Avrupa oturma izni ile 8 yıldır İtalya'da çalışan biriyim, istenen bütün belgeleri eksiksiz hatta fazlasıyla temin ettik. Seyahatine 2 günden az bir süre kaldı, hala sonuç ortada yok! Geçen sene aynı belgelerle başvurduğunda vizesi 2 haftadan kısa süre içerisinde elindeydi ve Avrupa'nın neredeyse her ülkesine giriş çıkışı mevcut, ilk Schengen vizesi bile değil. Resmi bir aracı kurum olan iData eğer bu süre zarfı içerisinde vizenin yetişmeme durumu varsa neden randevuda başvuruyu kabul ediyor! Uçak biletleri ve vize masrafları dahil olmak üzere yaptığımız tonlarca masraf heba olmak üzere, bu şekilde mağdur edilmek kesinlikle doğru değil. İnsanlar plan yapıyorlar, para harcıyorlar, izinlerini, işlerini güçlerini ayarlıyorlar, niye bu muameleler bizlere yapılıyor? Eğer vize yetişmeyecekse randevuda başvuru kabul edilmemeli ve aracı kurum olarak bu süreçte destek ve yardım sağlanmalı. 48 saatten kısa sürede uçuşu var ve hala pasaportun nerede olduğu belli değil. Acil dönüş talep ediyoruz!

profile profile

Pooria
Pooria

Benim 30 Eylül biletim vardı ve eğitim vizem sonuçlanmadı. Şu an yaklaşık 33 gündür bekliyorum. Gerçekten saçma bir durum🤦🏻‍♂️

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Vize Sonucu Gecikmesi
İData İtalya Vize Sorunu

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

İdata Randevu Atama Süresi

01 Ekim 2024 17:52