Dilan sonuçtan hiç memnun değil

İData Ulusal Vize Başvuru Sonucum

24 Haziran 2024 11:23

25.03.2024 tarihinde iData danışmanlık şirketi aracılığı ile İzmir Alman Konsolosluğuna Ulusal Vize başvurusunda bulundum. Başvurumu yapalı 3 ay oldu. Katılmak istediğim kurs 01.07.2024 tarihinde başlıyor. Okuldan e-posta aldım. 26.06.2024 Çarşamba gününe kadar vizemi onlara e-posta olarak yollamazsam, kurstaki yerimi kaybedeceğimi belirttiler. 4000 Euro kurs ücretimi de geri alamayacağımı belirttiler. Mağduriyetim çok büyük. İData'ya kişisel olarak başvurdum ama danışma görevlileri içeriyle görüşmeme izin vermediler. Lütfen yardımcı olur musunuz? Ek olarak bana yollanan e-postaları ve kayıt belgemi sunuyorum, görebilirsiniz.

profile profile
20 Ağustos 2024 16:25

Vizemi aldım ancak tüm bu süreçte Idata'nin hiçbir müdahalesi ve yardımı olmadı. Tüm süreci ben takip ettim.

Yorumlar (13)

İrem

Merhaba ben konsolosluğa mail attım İngilizce olarak siz hangi dilde atmıştınız

Dilan

Merhaba, ben Almanca yazmıştım.

İrem

Merhaba tekrar. Siz İzmir konsolosluğuna mail attım demiştiniz. Mail adresini bana tam olarak yazabilir misiniz? Çünkü baktığımızda sadece sitesi üzerinden mail atılıyor. Özel bir mail adresine mi atmıştınız? Teşekkürler şimdiden

İrem

Tekrar rahatsız ediyorum ancak maili İngilizce mi atmıştınız hangi dilde attınız? Teşekkür ederim🙏🏻

Tamamdır çok teşekkür ederim

Dilan

Merhaba tekrar, ben de site üzerinden mail göndermiştim. Cevap veriyorlar, ama biraz sabırlı olmanız lazım 15 gün sürüyor yanıt yazmaları. Umarım en kısa zamanda sonuç alırsınız.

İrem

Merhaba ben de İzmir'den başvurumu yaptım 3 aydır sonucu bekliyorum. Siz nerelere mail attınız nasıl iletişime geçtiniz? Bir de pasaportunuz tam olarak ne zaman kargoya verildi size mesaj geldi kaç ay sonra? Teşekkürler

İrem

Çok teşekkürler peki geri dönüş yapıyorlar mı bilgi veriyorlar mı

Dilan

Merhaba, benim vizem 4 aylık süre tamamlanınca geldi. 3 aylık bekleme süresi dolunca İzmir Konsolosluğuna Mail yazabilirsiniz süreç hakkında bilgi edinmek için.

Fatma
Fatma

Merhabalar sonuçlandımı acaba? Dilan hanım merak etim

Dilan

Merhaba, evet vizem sonuçlandı. Vizemi ve pasaportumu aldım. Idata'da Başvurumu yaptıktan 4 ay sonra vizem gelmiş oldu. Umarım sizin ki de en kısa sürede sonuçlanır.

Demet
Demet

Merhaba bende 26.03.2024 tarihinde aynı şekilde başvuru yaptım ulusal vize dil okulu benimde bir sonuç çıkmadı şu ana kadar aramızda 1 gün var gelişme olursa bilgi verirseniz çok sevinirim

Dilan

Merhaba, Konsolosluktan halen bir haber gelmedi. Gelirse size de haber veririm.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Ulusal Vize Sorunu

Sena sonuçtan memnun değil

Vize Randevusu Gecikmesi Eğitim Hakkımı Tehlikeye Atıyor

Sena
26 Eylül 2025 12:00
Tuğçe sonuçtan hiç memnun değil

İData İzmir Ausbildung Ulusal Vize Randevu Ataması

Tuğçe
10 Haziran 2024 13:03
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

İData Vize Başvuru Sürecindeki Belirsizlik Ve Yavaşlık

Yusuf