Tuğçe sonuçtan hiç memnun değil

İData İzmir Ausbildung Ulusal Vize Randevu Ataması

10 Haziran 2024 13:03

Sayın İzmir İdata Yetkilileri
01.01.2024 tarihinde iData web sitesi üzerinden Almanya'da Ausbildung eğitimim için Ulusal Vize başvurusunda bulundum. Okul ile olan sözleşmem dahil olmak üzere gerekli olan bütün belgelerimi hazırladım. Planlanan eğitim başlangıç tarihim 01.10.2024’tür. 6. Aya girmiş bulunmaktayım. Ancak henüz vize başvurusu için iData tarafından mail yoluyla bir randevu ataması yapılmadı. 6 aydır bekliyorum ve bu durum beni oldukça korkutuyor. Eğitimimin gecikmesi konusunda endişeliyim. Durumu iData web sitesi üzerinden her gün kontrol etmekteyim.'Atama bekliyor.' şeklinde gösteriyor. Ama bu sürecin daha ne kadar uzayacağı konusunda kaygılarım var. Zaten evraklarımı içeri verdikten sonra da birkaç ay vizemin çıkmasını bekleyeceğimin farkındayım. Bu yüzden en geç Temmuz ayında atamamın yapılması gerekiyor ki okuluma yetişebileyim. İdata İzmir'i arıyorum. Ya telefonu açmıyorlar ya da azarlar gibi konuşarak bu konuda bilgi veremeyeceklerini söylüyorlar. Buradaki üniversitemi de dondurmak zorunda kaldım. Şu an ne üniversiteme devam edebiliyorum ne de Almanya'daki okuluma gidebiliyorum. Yıllarca çalışıp emek veriyoruz. Hiç kimsenin hiç kimseyi bu şekilde bekleterek mağdur etmeye hakkı yok. Benzer durumda olanların, bu konuda herhangi bir bilgisi olanların (en azından en son hangi tarihin ataması yapılmış) lütfen lütfen yazabilir misiniz?

15 Ağustos 2024 00:55

Idata İzmir 52f Ausbildung ulusal vize randevu başvuru tarihim 1 Ocak 2024'tü. Şu an itibariyle 7.5 ay dolmuş durumda. Ve hala randevu ataması yapılmadı. Ekim ayında okulum başlayacak. Çok zor durumdayım. Randevu atamamın bir an önce yapılmasını talep ediyorum.

01 Kasım 2024 14:36

52 f vize randevu atamam yapılmadı. Eylül de 81 a ya başvurduk. Ekim'de randevu geldi. Ve bugün 1 Kasım vizem elime ulaştı. Durumu benim gibi olanlar için bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Eğer imkanınız varsa 81 a başvurusuyla işlemleriniz çok daha hızlı olacaktır. Bekleyen herkese sabır, bol şans diliyorum.

Yorumlar (45)

Buse
Buse

Merhaba tuğçe Hanim ben daha başvuru yapmadım ama önceden hangi belgeleri istediklerini görmek için araştırma yapıyorum ama her yerde eksik bilgiler veriliyor. Durumum olmadığı için kendim başvuracağım o sebeple eğer hala pdfi duruyorsa konsolosluk tarafında gönderilen randevu günü getirmemiz istenen belgelerin kopyasını buraya yazabilir misiniz lütfen? Çok minnettar olurum. I data da başvuru yapmadan göstermiyor hangi belgeelr istendigi.

Selim
Selim

Tuğçe hanim merhaba işlemleri nasıl 81 a üzerinden yaptınız? İşveren on onaylı bir sözleşme mi gönderdi ve sağlık alanında mi ausbildung yapıyorsunuz

Mert
Mert

Merhaba, Tuğçe hanım bir gelişme oldu mu?

Tuğçe

Merhaba Mert Bey. 52 f gelmediğinden Eylül'de 81 a ya başvurduk. Bugün de vizem geldi. Umarım dileyen ve bekleyen herkesin en kısa sürede vizesi çıkar.

Dilan

Tuğçe hanım, sizin gibi ben de mesleki eğitim için vize başvurusunda bulunmuştum. Başvurumu Idata'da yaptıktan sonra tam 4 ayda vizem sonuçlandı. Eğitime başlama tarihim geciktiği için gitmem gereken eğitime başlayamadım. Tamamen farklı bir programa katılmam gerekti ve tüm planlarım altüst oldu. Planlarınızı ona göre yapın. Yani Idata'da randevusuna gittikten sonra 7 aya kadar vizesi sonuçlanmayan insanlar mevcut.

Dilan

Merhaba, ben İzmir'den randevu için 8 Ocak 2024 de başvurdum, 2 ay sonra randevum belirlendi. 22 Martta da randevu tarihi verildi. Ben randevu almak konusunda sıkıntı yaşamadım. Sadece sonrasında bekleme süresi uzun olduğu için size bilgi verme ihtiyacı duydum.

Tuğçe

Bir de özel değilse siz ne zaman başvuru yapmıştınız? Hangi şehirden- Kaç ayda randevu ataması yapıldı? Tekrar teşekkür ederim.

Tuğçe

Geri dönüşünüz için çok çok teşekkür ederim. Benim için ne kadar değerli anlatamam. Maalesef ki elimden bir şey gelmiyor. Elim kolum bağlandı. Olabilecek tüm seçenekleri deneyeceğim. Tekrar çok teşekkür ederim. Umarım her şey gönlünüzce olur.

Leylul

En son bir tanıdığım 13 ağustostaki başvuruya 28 Mayıs ataması geldi ben 30 eylülde başvurdum hala bir atama yok 11 ay oldu

Leylul

Rica ederim darısı senin başına🌸

Tuğçe

Çok sevindim. Hayırlı olsun. Umarım her şey gönlünüzce olur. Haber verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Benim atamam dün geldi Tuğçe bilgin olsun 6 eylüle görüşmem var

Leylul

Tabi yazarım ama sanki hiç gelmeyecekmiş gibi hissediyorum artık süreç o kadar uzadı ki akıl alır gibi değil

Tuğçe

Maalesef öyle. Size randevu atanırsa buraya yazabilir misiniz?

Bunlar bizimle dalga mı geçiyor 1 yıl olacak yuh yani yuhh

Tuğçe

Hayır, maalesef hala bir gelişme yok. Atama yapılmadı.

Leylul

Bana hala atama gelmedi Tuğçe senden bir haber var mı?

Tuğçe

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Umarım sizin de randevu atamanız bir an önce gerçekleşir.

Leylul

Hayır aupair vizesi ama fark etmiyor tüm ulusal vize türleri aynı İzmir en az 11-12 ay bekletiyor artık bilginiz olsun

Tuğçe

Sizin de mi 52F Ausbildung başvurusu acaba?

Ceren

Ausbildung kelime anlamıyla zaten eğitim demektir almanca seviyeniz de bir sorun olabilir ne derece de Sertifika göstermiştiniz?

Tuğçe

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Çok sağ olun.

Ceren

Benim çok farklı bir vize türüydü aile birleşimi aynı konuyla alakalı çok sıkıntı yasayan arkadaşlar oldu hala bekleyenler var ben randevu için konsolosluk yakınında bir kurumdan yardım aldım ücreti dahilinde ama dediğim gibi endişelenmenize gerek yok vizeniz çok çabuk gelecek bu kadar beklemeyeceksiniz vize konusunda hangisi olursa olsun ortak olan tek şey sızın gidiş tarihinize yakın vermeleri bir de bildiğim kadarıyla göçmenlik vizeleri bir sure duraklatıldı ve ıs yoğunluğundan gecikmeler var diye biliyorum ama sizinki eğitimle alakalı olduğu için çabuk yapılacaktır

Tuğçe

Çok teşekkür ederim. Umarım öyle olur. Sizin de mi 52F vizesiydi? Siz hangi tür ulusal vizeye başvurmuştunuz? Atama ne kadar sürede yapıldı acaba?

Ceren

Vizeniz onaylanması durumunda iki hafta içinde gelecektir endişelenmeyin evrak işleri Ankara'ya gidip gelmesi sebebiyle uzun sürebilir mailinizin doğruluğunu kontrol edin ve sık sık maili kontrol edin coğu zaman sızın oradaki eğitiminizin başlama tarihine yakın vize onayı verirler benim vizem 2 haftada gelmişti 1 hafta global vize merkezini bekledim hatta vizemi bilet tarihimden 3 gün önceye basmışlardı toparlarsam endişelenmeyin her şey yolunda vermıcek olsalar bastan red vururlardı

Tuğçe

Goethe B2 sertifikam var. Dil konusunda yeterli ve istenilen tüm şartları karşılıyorum. Gerekli olan tüm belgelerim okul ve iş yeri sözleşmem hazır. Fakat sıkıntı şu ki randevu atamadıkları için vize için istenilen belgeleri içeri veremiyorum. Kaldı ki bir de vize görüşmesinin sonunda vizenin çıkmasını bekleyeceğim aylar var... Umarım bir an önce randevu gelir. Yoksa okul başlangıç tarihime yetişemeyeceğim.

Can
Can

Bu nasıl bir iştir ya 6 ay bekletmek ne abi ya.

11 ay oldu bekliyorum 6 ay bunun yanında ne ki hala atama yok

Maalesef çok can sıkıcı bir durum. Kafayı yemek üzereyim. :(

Süleyman

20.10.2023 tarihinden bu yana Ulusal Vize randevusu için atama beklediğimi söylesem!

Sevgi

Sözleşmeli personel olarak geldim. İş sözleşme kontratım var. İzmir'den başvurumu yaptım. Her yıl tekrardan başvuru yapıyorum. 1 yıllık vize veriliyor. Süreç sürekli değişiyor. Hakkımızda hayırlısı.

Tuğçe

Teşekkür ederim. Belki de siz halihazırda birkaç kez gittiğiniz için sonradan kısa sürede gelmiş olabilir. Siz de mi İzmir'den başvuru yaptınız? Başvurduğunuz ulusal vize türü neydi? Süreç çok sıkıntılı. Deneyiminiz paylaştığınız için tekrar teşekkürler.

Sevgi

Ben o riske girip iptal ettim 10 ay beklemiştim, geçen sene tekrar başvuru yaptım 01.11.2023 yılında. Atamam 01.02.2024 yılına iData'ya verildi. 13.02.2024 yılında pasaportum elime ulaştı. Şu an yurt dışında çalışıyorum. Sürekli demek ki süreç değişiyor. Benim 4. Gelişim ve bazen yanlış başvuru yapıldı iptal edip tekrar deneyin diyorlar. Belki de ben çok beklediğim içindir. Ki hep aynı başvuruyu yapıyordum. Umarım kısa sürede atamanız yapılır.

Tuğçe

Zaten bu kadar beklemişken randevuyu iptal edip tekrar başvuru yapmak büyük bir risk. Bu riski asla göze almam. Sonucun değişmeyeceğini bilerek yeniden mail atacağım. Umarım size de en kısa sürede çıkar.

Süleyman

Belirtilen mail grubuna ben de yazdım ve net olarak şunu belirttiler; minimum bekleme süresi 11 aydır, minimum o da. Ama genelde 11. Ay ile birlikte randevu ataması yapılıyor. Yanlış başvurulacak bir şey yok ki; evrak girmiyorsun, form doldurmuyorsun. Yaptığımız tek şey kimlik ve pasaport ıd girmek. Bence mevcut başvurular asla iptal edilmemeli.

Tuğçe

Çok teşekkür ederim. Tekrar deneyeceğim. En azından bir sonuç alana kadar:) Umarım sizin işiniz de en hızlı şekilde olur.

Sevgi

Visa@İzmir. Auswaertiges-amt. De ve Visa@İzmir. Diplo. De bu ikisini etiketleyip Almanca mail attım. O şekilde dönüş yapıldı. Tekrardan sende dene istersen. Çünkü başka yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Seneye bende yine aynı durumları yaşayacağım. Umarım en kısa sürede çözülür.

Tuğçe

Aylar önce hem Konsolosluğa hem Idata'ya 2 dilde de Mail attım. Ayrıca konsolosluğa yazılı dilekçe de verdim. Bana konsolosluğun belirli kotalara göre atama yaptığını ve yoğunluk nedeniyle uzun bekleme sürelerinin olabileceğine dair geri dönüş yaptılar. Fakat ekstra hiçbir bilgi verilmedi.

Sevgi

10 ay bekledim atama yapılmadı. Başvuruyu tekrar yeniledim. 1 Kasım 2023 tarihinde 2 Ocak gününe atama yapıldı. 13.02.2024 tarihinde pasaportum geldi. Almanca yazılı mail atın o şekilde geç de olsa dönüş yapıyorlar. Başvurunuzu tekrar gözden geçirin derler ise iptal edin. Tekrar başvuru yapın. İdatayı kesinlikle aramayın. Sıfır bilgi üstüne çok bilmişlik taslayıp azarlayıp telefonu kapatıyorlar.

Tuğçe

:( Siz hangi amaçla Ulusal Vize'ye başvurmuştunuz? Umarım en kısa sürede çıkar. Bir gelişme olursa yazabilir misiniz?

Tuğçe

Anladım. Dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Umarım sizin de en kısa sürede çıkar.

Süleyman

Hayır İstanbul. Ama üç aşağı beş yukarı tüm Konsolosluklar bu mantıkla hareket ediyor. İstanbul-Ankara daha kısa sürede randevu veriyor tezi tamamen yanlış.

Tuğçe

Sizin de İzmir Konsolosluğu mu acaba?

Süleyman

İş Arama vizesine başvurdum ama fark etmiyor. Tüm Ulusal Vize türleri için minimum bekleme süresi 11 ay olarak Konsolosluk tarafından yazıldı bana.

Tuğçe

Siz hangi amaçla Ulusal Vize'ye başvurdunuz? :( Başvurma sebebi nedeniyle atama süreleri değişiklik gösterebildiği için sormak istedim.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Randevu Alamama Sorunu
3 Takipçi

Senem
18 Temmuz 2023 14:33
Caner sonuçtan hiç memnun değil

Almanya Vizesi Bekleme Sürecindeki Sorunlar Ve Mağduriyet

Caner