İdata Mavi Kart Sorunu

28 Mayıs 2024 17:44

Almanya'da işverenimle yapmış olduğum yönetici pozisyonunda çalışabilmek için 26.02.2024 tarihinde Ankara iData ofisinde Ulusal Vize randevumu gerçekleştirdim ve bütün evraklarımı konsolosluğunuza iletilmek üzere iData ofisi çalışanına sundum. 15 Mart 2024 tarihinde başlamış olmam gereken yeni işime başlayamadığım için hem işveren açısından hem de kendi ve ailemin hayatı açısından planlamalarımızda ciddi maddi, manevi kayıplarımız olmuştur. Hem ailemin geleceğini planlamak hem de Almanya'daki yeni işverenimin ticaretini planlaması açısından dönüşleriniz çok önem arz etmektedir. Başvuruma en kısa sürede dönüşünüzü sizlerden rica ederim.

Yorumlar (17)

Merve
Merve

Merhaba Fatih Bey vize başvuru sonucunuz geldi mi?

Tuğçe
Tuğçe

İnsanlar iş arama vizesi ile gidebiliyorlar fırsat kart ile de gidecekler. Siz yapabilin de sizden başka kimse yapamasın değil mi. Neden bu hasetlik?

Fırat
Fırat
Şikayeti Çözüldü

Randevu alabildiniz mi?

Cengiz

Güncelleme: Şubat ayında Almanya mavi kart a eşim ile başvuru yaptığımız süreç sonuçlandı. En son Almanya'dan, başvurunuzu geri çekin ret vereceğiz maili geldi! Asla pes etmedik, şirkete ve bize dair evraklarla güçlü mailler attık onlar sordu biz cevapladık sürekli ve ne oldu biliyor musunuz? Başvurumuz onaylandı. Adeta rüyada gibiydik. Umudumuzu yitirmişken onayımız geldi. En son Sigortanızı yenileyin dediler ve bir hafta sonra pasaportumuzu teslim aldık. O kadar Zorlu bir süreç ki çeken bilir, aylardır işsiz ortada kalmışken, etrafımızdaki herkes bu iş olmayacak yapamadınız derken, pes etmedik ve başardık. Bu yola giren herkese umarım nasip olur.

Cengiz

Umarım kısa sürede olumlu bir dönüş alırsınız. Ben de doğrudan mesleğimi yansıtmayan yakın sektörde bir firmada yönetici pozisyonunda iş buldum. Sizin de mi bu şekilde? Dosyalarımız benzer göründüğü için merak ettim. Acaba bu mail gelmeden önce herhangi bir ek evrak istenmiş miydi? Bizden de meslek tanımı istediler sonrasında ses çıkmadı bir daha

Fatih

Şöyle bir durumda var Cengiz bey en azından ek evrak talebi varsa dosya işleniyor bende o durumda yok sadece koca bir boşluk.

Fatih

Merhaba, Cengiz bey ile aynı kaderi paylaşıyoruz. Ama benden ek evrak istemi de olmadı. Dosya pasaportlar ellerinde rehin bir şekilde sadece bekliyor. Danışmanlar bu durumun neden kaynaklandığı konusunda bir şey söyleyemiyor. Benim işe başlama tarihi 15 Mart idi Şubat ayında dosya teslim ettik.

Cengiz

Merhaba hala sonuçlanmadı. Bu süreç umduğumuzdan çok uzun sürdü. Bu süre zarfında farklı avukatlardan danışmanlık desteği de almaya devam ediyoruz. Kendileri de bir anormallik olduğunu belirtiyor. İş yeri ile iletişimi kesmemek lazım sürekli evrak isteniyor çünkü

Melevon

AB Mavi kart süreci tamamlanan arkadaşlar, bilgi verebilir misiniz? 7 Mayıs'ta Ankara ofise belgeleri verip başvurduk. 1 Temmuz işe başlama tarihim idi. Hala bekliyoruz. Sözleşmemi güncelleyip göndermeli miyim? Bilemiyorum. Aynı problemi yaşayan var mıdır? Teşekkürler.

Melevon

Cengiz bey, sizin süreciniz sonuçlandı mı?

Fatih

Benim hem daha önce çalıştığım alan hem de mezuniyetim ilişkili alanda, başka bir mail gelmedi bana hayır inşallah siz de kısa sürede olumlu haber alırsınız dosya hangi eyalette sizin

Cengiz

Merhaba bu süreçte sizden ek evrak veya iş tanımı istendi mi? Şubatta evrakları içeriye verdiğimiz mavi kart için bizde sonuç bekliyoruz hala

Fatih

Fırsat kart iş arama vizesi randevusu bile gelmiyor aile birleşimi gibi çok zor. Ek evrak ne talep ettiler hazırlıklı olalım bizden de isterler ise

Cengiz

Ek bir bilgi de ben vereyim, 9 şubatta başvurduğumuz mavi kart dosyamıza ikinci kere ek evrak istediler. Mavi kartı bu kadar zorlaştırdıkları bir süreçte, insanlar fırsat kart ile iş aramak için Almanya ya gidebileceklerini zannediyor.

Fatih

Hala bir dönüş yok durum hala aynı. Can sıkıcı

Erkut
Erkut

Fatih Bey son durum hakkında bilgi verebilir misiniz, teşekkürler

Fatih

Nisan ayında bana iş ilişkisi inandırıcı değil, dokuz sene geçmişim olan ise de sizin deneyiminiz yok başvuru geri çekin diye mail geldi karşı cevap ek evrak gönderdik hala ses yok.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Ulusal Vize Randevusu

Serhat sonucu yetersiz buldu