Can sonuçtan hiç memnun değil

İdata Almanya Ulusal Vize Süreci

07 Temmuz 2024 14:39

06.06.2024 tarihinde eşim Almanya blue card ben ve çocuğum da aynı anda aile birleşimi vizesi için iData ya evraklarımızı teslim ettik. Bizden sonra aynı şekilde vizeye başvuran arkadaşlarımızın vize onayı 10 günde geldi. Bize ise herhangi bir geri dönüş olmamakla birlikte hala konsoloslukta işlemde gözüküyor. Çok tanıdığımız bu şekilde başvurdu ve evrak tesliminden sonra 15 gün içinde vizeleri geldi. Herhangi bir geri dönüşte alamıyoruz ne konsolosluktan ne de idatadan. Bu şekilde vize bekleyenler süreci yazabilir misiniz?

Yorumlar (10)

Gülşah
Gülşah

Merhabalar, mavi kart ile aile birleşimi için 16.7.2024 de başvurduk henüz bir randevu atması yapılmadı. Sizin sürecinizde bir değişiklik oldu mu? Ben mavi kart ile çalışıyorum eşim ve kızım (6 yaş) fakat bir dönüş sağlanmadı. Okula Almanya da başlama planımız da olmadı. Tahmini süre ne kadar sürüyor?

2 ağustosta vizemiz geldi

Cem
Cem

Can Bey merhaba, aynı şekilde kendim için mavi kart eşim için de aile birleşimi vize kombinasyonu için hala randevu beklemekteyim. Biz sizden gerideyiz süreçte dolayısıyla size bir yardımımız dokunamayacak, ama belki sizin bize yardımınız dokunabilir. Randevunuz başvurunuzdan ne kadar sonra gelmişti, bilgi verebilir misiniz?

Başak
Başak

Merhaba Cem bey, ben Alman vatandaşıyım ve eşimi getirebilmek için Aile Birleşimi Vizesine başvurduk şubat ayının başında. Hala randevu gelmedi. Mavi Kartın daha hızlı işleme alındığını duymuştum ve Türk vatandaşı olan eşim için aynı zamanda Mavi Kart içinde başvuru yapmayı düşünüyorum. Siz de mi böyle yaptınız? Kombinasyon derken bunu mu kastettiniz acaba? Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Can

Merhaba, 15.03.2024 tarihinde randevu başvurusu yaptık. 02.05.2024 tarihinde mail ile 06.06.2024 için randevu geldi.

Sevgi

Merhaba, bizde 9 Mayıs ta evraklarımızı vermiştik İstanbul iData'ya aynı şekilde mavi kart cuma günü sonuçlandı erken sonuçlanma biraz şans normalde sitelerinde yazıyor 2 ay süresi var diye bilginiz olsun

Mail geliyor kargoya verildi ve Aras Kargo'dan mesaj geliyor

Can

Bize herhangi bir mail gelmedi. Pasaport geldiğinde herhangi bir bilgilendirme olmadan direk geliyor mu?

Sevgi

Mail geliyor sadece eksik evrak var veya mesleğinizi kanıtlayın gibi cevap yolluyorsunuz bu şekilde

Can

Vizede bir gelişme olduğunda aranıyor musunuz? Nasıl ilerliyor süreç?

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Ulusal Vize Ataması

14 Mart 2025 14:39
İrem sonuçtan çok memnun

İrem
23 Ekim 2023 15:20
"Vize tarih atamamız yapıldı, teşekkürler"

Vize Başvurumuz 5 Aydır Sonuçlanmadı, Hiçbir Geri Bildirim Alamıyoruz

Emre