Trendyol Çevrimiçi Alışveriş Platformlarında Görev Yaparak Kazanma Vaadiyle Dolandırıcılık Şikayeti

29 Nisan 2024 10:34

18 Nisan'da Telegram'da boş zamanlarımda Trendyol'da ürün favori ekleyerek para kazanmak isteyip istemediğimi sormuşlar, bilgilendirelim dediler. Pek mantıklı gelmedi ama yine de bir bakayım dedim. Kayıt olurken IBAN'ımı, ismimi ve yaşımı belirttim ve ürün beğenmeye başladım. Her üç görevde de ödeme yapıldı. İkinci gün, al-sat komisyonu al görevleri başladı. Küçük görevlerde ödeme yapıldı. Sonrasında zincir görevler ve miktarlar büyümeye başladı. Bu görevi de yap, paranı topluca verelim diyerek katlanarak para istediler. Toplam 638.000 lira gönderdim. Dördüncü görevde param yetmediği için kredi hesabı açıp görevi tamamladım ancak krediyi kapat, 300.000 lira yolla, paranı yollayalım dediler. Sikayetvar.com'da benzer şikayetleri ararken, K**** adlı bir kişinin kendisinin de mağdur olduğunu ve kanuni yollarla parasını alamadığını, başka bir yol bulduğunu ve mağdur olanların kendisine ulaşması için numarasını karakterler arasına bırakarak yazdığını gördüm ve ulaştım. DDoS satın almamı, o şekilde siteyi hackleyerek belli bir ücret karşılığında paramı kurtarabileceğimi söyledi ve DDoS almam için bir adres verdi. Ben de söylediklerini yaptım. Burada da doğrulama ücreti ve vergi adı altında katlanarak büyüyen paralar istendi ve 29.750 lira da buraya gitti. Şimdi bunlara da ulaşamıyorum.

Samet sonuçtan hiç memnun değil

29 Nisan 2024 17:10

03 Mart 2024 16:30