Üyelikten Ayrılamama Ve Haksız Aidat Borçları

15 Kasım 2024 16:48

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası üyelikten ayrılamama durumu

Merhaba, Gida Mühendisleri Odası'na öğrenciyken kayıt olmuştum. 2022 yılından beri kendi mesleğimi yapmıyorum bu konu ile üyelikten ayrılma için gerekli evrakları gene Gıda müh. Odasında belirtilen adresi kargoladım. Bu evrakları kargoladıktan yaklaşık bir ay sonra benden evrak talebinde bulundu. Bu evrak talebi de işsiz kaldığım süreçte de (dilekçe ile belirtmem ve SGK hizmet dökümünde de görüleceği üzere) aidat borçlarını ödemem gerektiğini ve bu dekontu tekrar kargolamam gerektiğini belirttiler. İşsiz kaldığım süreçteki aidat borçlarımı ödedikten sonra dekontu tekrar Ankara daki adrese kargoladım. Kargo yaptıktan yaklaşık bir ay sonra üyelikten çıkarılmadığımı dair bilgilendirme yazısı aldım. Bu yazıya cevap olarak ihtarname çektim. Bu durumda da üyelikten ayrılamayacağımı belirttiler. Şu an gıda mühendisi olarak çalışmama ve firma evrakları ile bunu beyan etmememe rağmen neden üyelikten ayrılmadığı sormak istiyorum. 3 defa kargo parası, işsiz kaldığım ayların aidat borçları ödememe rağmen şu anda bir yıllık daha üyelik aidat borcum olduğunu ilettiler. Dilekçe ile Gıda mühendisliği mesleğimi yapmadığımı belirtmeme rağmen ve https://www.gidamo.org.tr/icerik/uyelik-3598 adreste belirtilen evrakları kendilerini eksiksiz iletmeme rağmen neden üyelikten çıkarılmadığım konusunda şikayetçiyim. Gıda mühendisi kodu altında çalışmadığım dönemlere ilişkin aidat ücretimin silinmesini de talep ediyorum. İlgili kuruma üyelikten ayrılma evrakları kargo ile gönderilmiştir. İşsiz kaldığım süreçte de aidat borçlarını ödettikleri için ayrıca şikayetçiyim!

Yorumlar (5)

Sibel
Sibel

Merhaba konuyu kamu düzenleme ve denetleme kurumuna şikayet dilekçesi vererek başvuruda bulunabilirsiniz.

Osman
Osman

İptal sürecindeki resmi evraklar gönderilmemişse borç işlemeye devam eder... Önce süreci doğru yürütüp sonra denetleme isteminde bulunulabilir... Sonuçta muhatap olduğumuz kurum kamu kurumu niteliğinde yani karşınızda şahıslar yok devlet var... Aidatı ödememiş bir kişinin, veya ödemişse de iptal surecindeki evrakları göndermemiş bir üyenin her türlü itirazı geçersizdir.

Funda
Funda

Merhabalar bende yakında çıkmayı düşünüyorum mesleğimi yapmıyorum Çünkü. Olumlu sonuç alabıldınızmı

Sıla

Merhaba hale hanım, yasal olarak mühendislik yapmıyorsanız kaydınızın silinmesi gerekir. Dava yoluna başvurmadınız mı? Nasıl ihtar gönderdiniz? Konu hakkında bana da destek olabilir misiniz? [email protected] mail adresinden bana ulaşır mısınız? Şu an aynı yollardan geçmekteyim. Dilerseniz ortak hareket edebiliriz

Sıla

Nasıl çıkacağız bu bataktan. Bende çıkamıyorum. Mühendislik yapmıyorum neden aidat ödeyeyim ki

Üyelik Aidatları Ve Eğitim Katılımı Hakkında Haksızlık

19 Ocak 2025 17:10