Gelir İdaresi Başkanlığı Gıb Kayıtlarında Bulunamadı Diyerek Telefon Başvurum Reddedildi

27 Aralık 2023 12:27

Devlet tarafından başlatılan telefon vergisi indiriminden yararlanmak için telefon aldım ve tüm bilgileri eksiksiz girip gsbbiz uygulamasından başvuru yaptım ancak "Fatura gıb kayıtlarında bulunamadığından başvurunuz reddedilmiştir." denilerek reddedildi. Mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

Yorumlar (5)

İnci

Başvuru esnasında 2. Sayfada TCKN/VKN kısmına satıcının değil de kendi TCKN'nı yazdıysan o yüzden reddedildi. Sorduğumda bana söylediklerine göre bu durumda olan başvuruları tekrar işleme almışlar.

İnci

Evet çok haklısın ben de öyle yapmıştım. Faturada satıcıya ait herhangi bir TCKN yok o yüzden sadece VKN yazmalılardı böyle yaparak kafa karışıklığına uğrattılar herkesi ve mağdur ettiler. Sonuçta 1.5 ay olmuş ne tarihle ilgili bilgi verdiler ne de sürecin nasıl işlediğiyle. Umarım yaptıkları hatayı kabul edip olumlu olarak dönerler.

Cemre
Cemre

Faturada satıcıya ait vergi numarası 10 haneli oraya ise 11 haneli girilmesi gerekiyor. TCKN/VKN verilen faturada kendi T. C. Kimlik numaram olarak görülüyor ve ben o yüzden onu yazmıştım.

İnci

Şu an yapmamız gereken herhangi bir şey yokmuş, 2. Başvuruyu yapmak istediğimde işlemde başvurunuz bulunmaktadır dediği için yapamadım ben ama reddedilirse tekrar yapabilirsiniz dendi tabii tarihten dolayı o zaman ne derler bilmiyorum.

Murat
Murat

Peki yeniden başvuru yapmamız mı gerekiyor yoksa beklemede mi kalmalıyız.

28 Aralık 2023 13:01

27 Aralık 2023 08:58