Fiat Fiorino Mağduriyetim

Murat
12 Ocak 2024 05:39

Aracım Fiat Fiorino 1.4 Eco Safeline benzin/LPG; öncelikle araç 2023 model, Mart çıkışlı ve daha bir senesi olmadı. Arabanın LPG borusu yırtıldı ve servise götürdüm. İlk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Servis, fare ısırması olabileceğini ve kasko ile yaptırmamı önerdi. Ancak ucuz bir kablo için kaskoyu kullanmak istemedim ve kendim yaptırdım. En yakın oto gazcıya gittim; orası da Fiat yetkili servisiymiş. Boruyu değiştirdiler ancak 2 gün sonra tekrar yırtıldı. Bu sefer daha kalın bir boru taktılar ve sorun çözüldü. Şu an bir sorun yok, 5 gün oldu. Ayrıca araç, ani duruşlarda ve dönüşlerde 'motor yağ basıncı az, motoru durdurun' uyarısı veriyordu. Servise bunu da sordum ve güncelleme gerektiğini söylediler. Saçma buldum ve dışarıda bir yere kontrole götürdüm. Araçta yağ kalmamıştı; araç 13 bin km'de ve ilk bakımını servise randevu alırken '20 binde bir' denilmişti. Kontrol edildiğinde araçta milim yağ kalmamış ve biraz daha kullanırsam motorun kitleneceği söylendi. Yani anlayacağınız, ne LPG sorunum çözüldü ne de bakımım yapıldı. Onların dediği gibi sadece güncelleme ile yetinseydim, motor zarar görecekti. Bu nasıl bir servis anlayışıdır? Aracı yaptıktan sonra hiç mi test edilmiyor? Bunlar birkaç kişiye daha sordum ve bu anlattıklarımın 1.4 paketinde daha önce rastlanan durumlar olduğunu öğrendim. Fiat bayisinden bir çözüm bekliyorum. Motorum kitlendiğinde motoru siz mi yapacaksınız, hiç sanmıyorum. Yapsanız bile mağdur edeceğinizi düşünüyorum. Umarım beni şaşırtırsınız. Arabayı her gün kullanıyorum ve bu araçla iş yapıyorum.

12 Ocak 2024 10:33 (Şikayetten 4 saat sonra)

Fiat Fiorino Aracımda Sürekli Arıza Sorunu

Zafer
25 Ağustos 2023 19:45
Mahir sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Fiorino İle Yaşanan Servis Ve LPG Sorunları

Mahir