Fiat Egea Tablet Ekran Garanti Değişim Tamir Sorunu

23 Ocak 2024 15:13

2024 Ocak ayında trafiğe çıkan 1.6 dizel otomatik Urban Egea Cross aracımdaki CarPlay özellikli tablet ekranın zamanla telefonla bağlantısının kopması, kontağı açıp kapattığımda tekrar telefona bağlanmaması şikayeti ile aracımı İstanbul Zincirlikuyu Birmot servisine götürdüm. Yazılım güncellemesi gibi çeşitli yöntemler denediler; ancak çözüm olmadığını belirterek cihazda arıza olduğunu kabul ettiler.

Buraya kadar olan kısım makul ve kabul edilebilir. Ancak cihazın üreticisinin TOFAŞ-Fiat olmadığını, cihazın araçtan sökülüp üreticisine kargolanacağını, üreticinin duruma göre tamir ya da değişim kararı vereceğini söylediklerinde sinirlerim gerildi. 1.110.000 TL'ye satın aldığım aracın daha bir ayını doldurmadan ekranını söküp, beni kablolar dışarıda, ekranı olmayan bir şekilde (yerinin boş kalacağını belirtmek istiyorum) göndermeyi, tamir olup geldiğinde tekrar çağırıp takmayı teklif ettiler. Sıfır aracın tablet ekranını söküp fabrikasına gönderip tamir ettirip geri takacaklarını ifade ettiler. Tek çözüm yollarının bu olduğunu belirttiler. Siz olsanız, tamir edilmiş bir teyp ile bir Egea'ya 1.110.000 TL ödeyen biri olmak ister miydiniz? Ey bu yazıyı okuyanlar, koskoca Fiat ekranı değiştiremeyip 'Buyurun aracınız, kusura bakmayın bu kötü deneyim için' diyemedi. Böyle bir işlemi kabul etmedim ve etmeyeceğim. Ekranın yenisiyle bire bir değişimini talep ediyorum.

Henüz üç haftalık ve 1400 km'de olan bir araç bu. Kanuni haklarımın sonuna kadar takipçisi olacağım TOFAŞ-Fiat. Eğer aracıma tamir edilmiş bir cihaz takılacaksa, ikinci el bir araç alır ve sanayide uygun fiyata tamir ettirirdim. Neden bu kadar para verip sıfır araç satın aldığımı lütfen bana açıklayın.

04 Mart 2024 08:45

Fiat Egea Cross urban paket aracımın CarPlay sistemi ile yaşadığım sıkıntılar 1000i aştı. 2024 Ocak çıkışlı aracım bu sebepten ötürü 2 hafta serviste yattı. Sözde cihaz değişti ancak sorun aynı şekilde devam ediyor. Muadil başka araçlarda sorun olmadığını video ile belgeleyip TOFAŞ a gönderdim ama "bu modeller böyle" deyip geçiyorlar. Aracın CarPlay sistemi araç çalıştığında otomatik bağlanması gerekirken bağlanmıyor. Herhangi bir sebepten bağlantı kesilirse otomatik geri bağlanmıyor ve bağlantı defalarca kopuyor. Fabrika sorunu bulamadı servis sorunu bulmadı cihaz değişti deyip 2 hafta sonunda aracı verip geri gönderdiler. Ayrıca şikayet dosyaları oluşturdum yazılı videolu kanıtlar sundum ilgi merkezi geri arayıp Mühendislerimizle görüştük bu modeller böyle deyip geri kapatıyorlar. 2024 yılı çıkışlı 1milyon 110 bin ödediğim aracın CarPlay i çalışmıyor. Şu an 3 adet Fiat. Arka araç var kapımda. Hepsini satıp kurtulacağım. Multimedyanın sorunu u çözemeyen bir firma otomatik şanzımana bir şey olsa ne yapar Allah bilir. Almayın kardeşim almayın kapınıza koymayın. Ucuz etin yahnisi pek olur diyeceğim ama lanet olsun ucuz da değil. Arabanın 1 tane özelliği var el ile tutulur o da car Play. Ve çalışmıyor. Benim gibi cengaverlik yapmayın uyanık olum almayın

23 Ocak 2024 16:07 (Şikayetten 53 dakika sonra)
24 Ocak 2024 16:54

Fiat tarafından Otomatik olarak gönderilen bu mesaj hiçbir sorunumu çözmemiştir. Fiat ilgi merkezinden arandım sorunumu sözlü olarak da dile getirdim ve henüz bir dönüş alamadım beklemeye devam ediyorum.

Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Fiorino Multimedya Ekran Hatası

Yunus
03 Eylül 2024 21:17
Ahmet sonuçtan çok memnun

Fiat Egea Cross Tablet Ekran

Ahmet
13 Eylül 2023 09:05
"Sevim hanıma elektrikçi Berat ve Emrullah ustaya bölge sorumlusu Nergiz hanıma teşekkür ederim"
Emir sonuçtan hiç memnun değil

Emir
28 Haziran 2023 08:31

Erkanlar
29 Kasım 2023 14:11
Leyla sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Cross Sürekli Arızalar Ve Garantide Sorunlar

Leyla