Emniyet Genel Müdürlüğü Türk Polislerinin Umursamazlığı

19 Aralık 2023 10:12

Akşam saat 9-10 suları motorumla sağ şeritten 55-60km süratle giderken sol şeridim boş olmasına rağmen bir tane araç sahibi arkama gelip tampon yapıp selektör yapıp durdu. Elimle sol şeritten geçmesini söylediğimde de sağ şeridi vermediğim için yanımdan aniden teğet geçerek küfürler savurarak bastı gitti.
İlerde polis ekiplerine (polis aracının içinde online Okey oynuyorlardı telefondan) gidip durumu izah ettiğim zamanda ise "siz motorcular çok hızlı sürüyorsunuz yapacak bir şey yok" gibi bir cümleyle karşılaştım. Bu saatten sonra hiçbir polise de hiçbir şeye saygım kalmadı.

18 Aralık 2023 15:47

Akşam saat 9-10 sularında çift şeritli yolda sağ şeritten ilerlerken, sol şeridim boş olmasına rağmen arkamdan gelip selektör yaparak ve tampona yapışarak bana baskı yapan sorumsuz sürücüye, el hareketimle 'soldan geç, sol şerit boş' işareti yaptım. Buna rağmen yanımdan sıyrılıp küfürler savurarak hızla uzaklaştı. Hemen ilerideki polis ekibinin yanına vardığımda, onların telefonlarından online Okey oynadıklarını gördüm ve yaşadığım olayı anlattım. Ancak, 'siz motorcular çok hızlı gidiyorsunuz, yapacak bir şey yok' yanıtını alınca, Türk polisine olan tüm saygı ve sevgimi yitirdim. Kavga etmeyi istemiyorum çünkü haklıyken haksız duruma düşmek istemem. Haklılığımı koruyarak polislere durumu anlatıyorum; fakat böyle bir yanıtla karşılaşıyorum. Durum gerçekten çok vahim.

Emniyet Genel Müdürlüğü Bir Bekçi Ve Polis Tarafından Tehdit Edilmek

Taha