Emniyet Genel Müdürlüğü Milas Trafik Şube Ve Alışık Olmadıkları Şeyler

13 Haziran 2023 09:47

Ben Muğla /Milas'ta kurye olarak çalışmaktayım depremden bu yana. Geldiğimden beri motorsiklet sürücülerinde ciddi kask problemi var, %70 i hiç kask takmıyor. Takan %30 lik kesiminde %95i yönetmeliğe uygun kask takmıyor. Hamam tası gibi, PUBG kaskı gibi bir şey takıyor. Benim kullandığım kask ise uluslar arası güvenlik etiketli, güvenlik testlerinden geçmiş oldukça pahalı ama güvenlikli bir kask. Günlük işim gereği 150 km Milas ilçe içinde girmedik sokak cadde bırakmadan geziyorum. Bunun minimum 149.5 km sinde kask kafamda olur diğer olmayan kesimde de müşterinin konumuna gelir adresi bulamazsam ararım balkon ya da camdan bakar sizi görüyorum 2 bina ilerisi vs der o ara telefon kulağımda 20-30m ilerlerim. Bugün benim bu üstün kask takma titizliğimi gören bir memur arkadaş ne yapacağını bilemeyip hiçte alışık olmadığı bir kask ve hiçte alışık olmadığı bir titizlik görünce ne yapsam ne yapsam deyip ceza kesmiş. Teşekkür tebrik beklerken memur arkadaşın hareketinin takdirini sizlere bırakıyorum. Konu hakkında CİMER'e de yazdım. Milas trafiğinin içler acınası halini denetlemeye Ankara'dan görevli kişileri Milas'a davet ettim. Gelip gören bana hak verecektir zaten.

08 Mayıs 2024 12:32

Emniyet Genel Müdürlüğü Devlet Pusu Kurmaz