Rıdvan sonuçtan hiç memnun değil

Dolap.com Yüzünden Vergi Cezası Yedim

Rıdvan
29 Haziran 2024 01:03

26 Haziran 2024 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından tarafıma ihbarname ile 11.800 TL ve 11.800 TL olmak üzere iki tane ceza kesilmiştir. Bu cezanın neden kesildiğini araştırdığımda, 2022 yılında Dolap uygulamasına sadece üye olduğum için bu ceza ile karşılaştığımı söylediler. E-ticaret yapsam bile 500.000 TL e-ticaret yapma limiti olmasına rağmen, sadece üye olduğum için bütün reel ticaretlerimi e-ticaret kapsamına almışlar. Saçmalık! Benim Dolap uygulaması ile yaptığım reel ticaretlerimin ne alakası var? Saçmalık! Neden böyle bir ceza ile karşılaştığımın izahı bile olamaz. Yazık, günah! Parayı sokakta mı buluyoruz biz?

Çiğdem
Çiğdem

Merhaba bana iki gün önce ceza çıkmış sadece Dolapta satış yapıyorum bir yılda 8500- 9000 liralık satış yapmışım 7 bin tl ceza geldi, 8 yıldır satış yapıyorum 4 yıl önce bana muaf belgesi cikartmistilar kaybettim sanırım süresi varmış 3 yıl. Dün itiraz dilekçesi verdim af çıkacakmış bu yakınlarda inşallah çıkar ya da iptal olur çünkü vergi ödemek için yılda 280 bin liralık satış yapmak gerekirmiş ben benim bir yılda 9 binden kazandığım komisyon kesilince 700 bin bile elime geçmedi bu haksızca gelen ceza, ödeme diyorlar, ödemezsem başka hesaplarım altın, az gümüş, hisse senedi var haciz gelirmiş. Başka sitede de satış yapmıyorum Zebramo vardı orada zaten 4 yıldır hiç satış olmuyordu 3 ayda 1 adet belki oluyordu o da ikinci kıyafet ya da ev eşyası kullanmadığım. Çok canım sıkkın çalışan biride değil başka kazancım yok kızım için üç kuruş kazanacağım derken kazancından fazlasını vergiye ödeyeceğim. Dilekçem de itiraz ettim ama ne olur bilmem:(

Aysel
Aysel

Merhaba az önce arkadaşım aradı ona da yüksek bir meblağa ceza gelmiş 1-2 adet satışı olmasına rağmen acaba siz normalde ne iş yapmaktasınız eşinin servisleri var kendi işleri mevcut acaba reel ve e-ticaret diye yazdığınız bu mu? Sizinde mi kendinize ait işiniz mevcut

Dolap Uygulamasına Üye Oldum Diye Vergi Dairesi 23.600 TL Ceza Kesti

Murat
02 Temmuz 2024 17:03

Zeynep
23 Ocak 2025 16:14
Haksız Vergi Cezası: Dolap Uygulamasının Bilgilendirme Eksikliği
Remziye sonuçtan hiç memnun değil

Dolap Vergi Cezası

Remziye