Serdar sonuçtan hiç memnun değil

Dolap Uygulaması Üzerinden 6bin Tl Vergi Cezası Kesilmiş!

Dolap Uygulaması Üzerinden 6bin Tl Vergi Cezası Kesilmiş!
20 Ağustos 2024 15:26

Dolap uygulamasına üye olup kullanılmış parfüm ayakkabı vs sattım diye e-arşiv mükellefi olduğum için 2 tane 2950 TL lik vergi cezası geldi. Biz e-ticaret yapan isletme değiliz. Kendi kişisel ürünlerimi ihtiyacı olanlara uygun fiyatlara satıp aldığımız için ceza yemişiz, her satışta dolap zaten eski ismi komisyon yeni ismi alıcı koruma hizmeti adı altında ücret alıyor. Bu cezaların acil Dolap tarafından tarafından iade edilmesini yoksa hukuki yola gideceğimi belirtmek istiyorum. Dolap, bizlere böyle bir yaptırım olduğunu da belirmedi. Acil dönüş bekliyorum

21 Ağustos 2024 01:20

Bir tane daha varmış 11900 TL. İtiraz ettik ama ne olacak bilmiyorum. 6 bin tl yi ödemem gerekiyrmus.

Yorumlar (5)

Emine

3 bin 5 bin satışla nasıl ceza çıktı anlayamıyorum, bilgilendirir misiniz

Selim

Merhaba. Dolap uygulamasının ceza kesme yetkisi yoktur. Cezayı Maliye Bakanlığı birimleri kesmiştir. Adınıza mükellefiyette açılmış olabilir. E devletten kontrol edebilirsiniz

Serdar

Merhaba. Cezayı ilk mesajda yazdığım gibi tabii ki dolap kesmedi, vergi dairesi usulsüzlük adı altında kesmiş. Vergi mükellefi olduğum için satmış olduğum kullanılmış ürünlerim için kesilmiş. Dolap uygulaması bizleri böyle bir durum için bilgilendirmesi, yani zaten bilgimiz olsaydı 300-500 TL'ye kullanılmış urunu satacağıma hayrına ihtiyaçlı olana verirdik 11900 TL ceza alacağımza :) Sorun zaten buradan başlıyor. Mesela ben bu cezaları 2024 yılı içinde almışım ama 2024 yılında hiç ürün satmamışım. Vergi mükellefi olan bir kişi böyle bir durumdan haberdar olsaydı niye ikinci el ürünü bu platformda satsın ki. Vergi dairelerimizin kestiği ceza da mantık dışı ayrıca. Yani ben ticari bir satış yapmıyorum ki alıcıya fatura kesebileyim, zira parfüm satmışım mesela 10-15 ml ama benim işletmemede bu ürünün ne girişi var ne de nace kodu var alım satım ile alakalı. Durum bundan ibaret. Dolap uygulamasının üyelerini bir bilgilendirmeyi yapması gerekiyordu ki bu durumu kabul eden satış yapar ya da yapmaz.

Ali

Ne kadar satış yaptınız? 500 600 liralık tek bir ürün satsam ben de ceza yer miyim acaba

Serdar

3-5 bindir toplam. 3-4 sene içinde yani. Vergi mükellefi değilseniz dolap a üye olduğunuz an mükellef oluyorsunuz ama 200 bin tl den aşağıya satışta herhangi bir ceza vermiyor devletcim. Yani ben 2. El ürün satacağım dolap beni bilgilendirmeyecek, artı zaten komisyonu alacak, ben de ne olduğunu bilmeden usulsüzlük cezası yiyeceğim. Aklım mantığım almıyor.

Zeynep
23 Ocak 16:14
Haksız Vergi Cezası: Dolap Uygulamasının Bilgilendirme Eksikliği
Sevcan sonuçtan hiç memnun değil

Sevcan
29 Temmuz 2024 16:58