15 Ağustos 05:58

2016 4 Kasım'da Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bombalı saldırıda ağır bir şekilde yaralandım. 4 ay yanık bölümü yoğun bakımda kaldım. 18 kere ameliyat geçirdim, 10 gün komada kaldım. Hâlâ tedavi olmaktayım. 2017 Nisan ayında bana kırmızı reçeteye tabi Lyrica 300 mg ilaç yazıldı. 2017 senesinden 2024 08 14 tarihine kadar bu ilacı kullanmaktaydım. 14 08 2024 tarihinde hastaneye gelerek rapor süremi uzatmak istedim fakat ilacın verilmeyeceğini bildirdiler. Asistan hanım fizik tedavi bölümünden 8 senedir bu ilacı yazıyor ve kullanıyorum. Hâlâ açık yaralarım mevcut ve bu ilaca bağımlı hale geldim. Bu ilaçla hayatımı idame ettiriyorum. Bu ağır ilacın bir kerede kesilmeyeceğini kendileri de biliyor. İntihar etmeye kalkıştım. Fizik tedavi bölümünde doktorların bana karşı tavrı çok sertti. 'Git ne yaparsan yap, gaziysen bize ne' gibi ithamlar hiç hoş değil. Lütfen ilacımın tekrar rapor süresinin uzatılmasını istiyorum. Aksi takdirde yaşamamın bir anlamı yok. Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde hayatıma son veririm. Beni bu ilaca bağımlı hale getiren fizik tedavi bölümüdür. 8 senedir sağlık sorunlarımla cebelleşirken bir de bu ilacımın kesilmesi beni hayatımdan etti. Bu ilaç aniden kesilemez.

15 Ağustos 05:49

Ayrıca tüm raporlarım mevcuttur hastane kayıt sisteminde kronik hastalığı olan bir bireyin engelliyim ağır açık yaralarla yaşıyorum tekrar kırmızı reçeteye tabi olan ilacımın rapor süresinin uzatılmasını istiyorum

Dicle Üniversitesi Hastanesi Dicle Üniversitesi Fakülte Bölümünde Yaşanan Sorunlar

Şiyar
02 Eylül 14:15