Devrek Devlet Hastanesi İhmal Dalga Psikolojik Şiddet

31 Mart 2023 12:44

Devrek devlet hastanesinde çalışan acil bölümündeki ***** bilerek ve isteyerek hastaları muayene etmeden keyfine göre geri çevirdiğini bizzat şahit oldum bize de aynı şekilde muayene etmedi ve bakamam diyerek keyfi bir şekilde geri çevirdi ve bizle başka bir doktor ilgilendi bu doktorun bu hastanede çalışmasının doğru olmadığını ve psikolojik sıkıntıları olduğunu bunu da işlerine yansıttığını ve gereğinin yapılmasını arz ediyorum ayrıca alay etme dalga geçme küçümseme gibi mimik hal ve tavırlarda bulunduğu da cabası.

Yasemen

Acil olmayan hastalara polikliniğe gitmelerini söylemek geri çevirmek değildir, sağlık sistemini sömürmelerinin önüne geçmektir. Büyük ihtimalle bahsettiğiniz olaydaki doktor acil olmayan bir durumla ilgili başvuran şahıslara acili meşgul etmemeleri için bu şekilde bir yöntem uyguluyordur. Tıbbi uygulamada hata yoktur, kimse doktora bu davranışı için ceza veremez. Siz de bir köşede ağlayarak günlüğünüze yazabilirsiniz bunu. Doktorun triyaj yapma hakkı vardır, vaka ayırt edebilir dolayısıyla hasta da seçebilir. Ben gereksiz başvurularla ilgilenmiyorum aile hekimleriniz ne güne duruyor diyebilir, haklıdır. Siz de hastaneleri, acil servisleri düzgün kullanmayı öğrenirsiniz belki. Gereken müdahale doktorlara değil, asıl sizin gibilere yapılmalı.