Fikret sonuçtan hiç memnun değil

18 Kasım 2024 23:14

14.06.2024 tarihinde Citroen C4X Shine aldım Konya Özkaymak bayisinden ve araç 1200 km'de hata verdi. Selenoid valf yani şanzımandan ve servise gittim, parçanın sipariş edileceği ve değişeceği söylendi. Ben de "Ama sıfır araca anahtar vuracaksınız ve bu hata benim değil, bunun bir değer kaybı olmayacak mı?" dedim. "Olmaz," dediler. Burası komik; sıfır araç almışsın, ne demek değer kaybı olmaz? Neyse, uzatmayayım, parça sipariş verildi ve 4,5 ayda geldi. Değişti, buraya kadar her şey normal, en azından arkasında durdular dedim. Lakin 1 hafta önce bagajdaki boya atmalarını görünce canım sıkıldı ve bir boya ustasına gösterdim. Cevap şöyle idi: "Fabrikasyon boyama hatası, bu sebeple atıklar oluşmuş." Ben de direkt Citroen Türkiye'yi aradım ve durumu anlattım, randevu oluşturdular ve servise gittim. Servisin cevabı da aynı oldu: "Evet, fabrikasyon boya hatası var, Citroen Türkiye'ye durumu ileteceğiz, onlar 2 gün içinde ararlar." Ve 2 gün sonra, yani 36 saat sonra beni aradılar ve "Dış etken kaynaklı," dediler. "Dosyayı kapatıyoruz," dediler. Ya anlamadığım şu: Servis sana açık bir şekilde boyama hatası kaynaklı olduğunu yazmış, gittim gördüm gözlerimle. Sen 36 saat içinde başka bir inceleme yapmadan nasıl bu kanaate vardın? Hadi vardın, değer kaybı vermemek için ama ben sonra başka boyacılara da gittim, gösterdim, tamamen boyama hatası dediler. Şimdi benim mağduriyetimi kim karşılayacak? Sanırım onlar yırttıklarını sandılar, aman unutur, kaza yapar, dolu yağar gibi. Ama ben, onlar cevap vermezse bir araba parası daha harcayıp hakkımı alacağım. O kadar basit olmamalı bu işler. Eğer sen bir mal satıyorsan benim ülkemde arkasında duracaksın, duramıyorsan bu malı satmayacaksın kardeşim. Satarken yağlı bağlı, parayı aldıktan sonra sanırım iş bitiyor. Maalesef öyle bir şey yok. 10 senede sürse peşinizdeyim ve bunu siz arabanızda durmadığınız sürece herkese olumsuz anlatmam. Saygılar.

19 Kasım 2024 13:10

Arkadaşlar bugün bana geri dönüş sağladılar direk olduğu gibi aktarıyorum F*** bu aramayı şikayet vardan aldığımız mail için arıyoruz ama konuyla ilgili herhangi bir değişiklik maalesef yok dış etken kaynaklı var mı başka bir yapacağımız deyip kapattılar 🤣

19 Kasım 2024 13:21

Aracın arkasında durmuyorlar sinek küçük mide bulandırır ben kendi adıma kendim yaptıracağım gerekeni ve yasal süreçte başlatacağım maalesef parça sorunu için serviste yatan bir sürü araç var boya sorunu açın bakın forumları bir sürü kronik problemleri sıralarsak 1 şanzıman arızası 2 ekran kararması 3 boya atıkları 4 biri yanlışla maya dokunsa sacda hemen Gamzeler oluşuyor 5 yalıtım sorunu kaloriferi açsan hamam kapatsan soğuk alıyor birlerlerden dizleriniz donar 6 araca sesli komut koymuşlar maalesef çalışmıyor 8 bunların hepsine çözüm bulanda var bualamayanda yani Citroen Türkiye'nin insafına kalmış saygılar

Yorumlar (7)

Onur
Onur

Bence de kuş lekesi gibi görünüyor, kusura bakmayın ama...

Fikret

Bir de bu kuş ay nı yüzeyde üşenmeden 15 ayrı ml metrelik cm lik alanı ölçüp mü yapmış ya vallahi hayranım sizlere

Fikret

Yetkili servis fabrikasyon boya hatası dedi ve 3 ayrı boyacıda hata var dedi siz nasıl anladınız

Erdal
Erdal

Citroen almayı düşünüyordum. Bunları duyunca vazgeçtim

Gökhan

Bunun için elimde fotoğraflardan başka hiçbir belge yok. Kanıt olarak edinmem gereken bir belge var mı? Değer kaybını neye göre belirleyebilirim? Hakem Heyeti talep edilen tutarın net şekilde belirtilmesini istiyor. Citroen bana hiçbir belge vermiyor.

Gökhan

Merhaba, benzer sorun benim 2022 model Citroen c4 shine aracımda da var. Sorun 15000 km de başladı araç şu an 20.000 km de. İki ayrı Citroen bayisine gittim, ikisinde de herhangi bir boya kontrolü yapılmayarak sadece eski model Android telefonlarla birkaç fotoğraf çekilerek genel merkeze iletildi. Genel merkezden de, fotoğrafları inceledik, bunlar kuş lekesi ve kullanıcı hatası o nedenle dosyanızı reddederek kapattık diye dönüş geldi. Bana talebimin reddedildiğine dair belge bile vermediler, telefonla bildirdiler. Şu an aracımın üzerinde sayabildiğim 22 adet kalıcı leke var. Lütfen dönüş yapın nasıl bir yol izlemem gerekir?

Fikret

Bir çok kullanıcı Opel ve citeöende değer kaybı almış Tüketici Mahkemesi'ne başvurun

Muhammed sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araçta Multimedya Ve Hız Göstergesi Sorunu

Muhammed
12 Nisan 2025 14:18
Mazhar sonuçtan hiç memnun değil

Bakım Sonrası EAT8 Şanzımanında Sert Vites Geçişleri

Mazhar