İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

19 Eylül 2024 08:33

02.07.2024 tarihinde qp bilişim üzerinden satın aldığım, xfx AMD radeon rx 7900 gre ekran kartında ilk haftalardan itibaren arıza meydana geldi. Bu konuda qp bilişim ile irtibata geçtim ve bana dedikleri garantiye gönderin. Garantiye gönderdiğimde garanti firması olan Boğaziçi bilgisayar destek tarafından arıza raporu verildi. Arızalı ürün yerine birebir değişim yapıldı. Gelen ikinci ekran kartında 2 gün geçmeden aynı sorun ve başka sorunlarda meydana geldi.

Bu konuyu aldığım yere ilettim ve yine garantiye göndermek durumunda kaldım. Garantiye gönderdim ve Boğaziçi bilgisayar tarafı bu ekran kartının da arızalı olduğunu söyleyip arıza raporu çıkarttı ve satıcı firmama dedi ki para iadesi yapın. Bu süreç 2 ay sürmesine rağmen satın aldığım ekran kartı yüzünden 2.000 - 3.000 TL arasında zarar etmişken firma kendi kafasına göre para iadesi yazıp konuyu çözdüğünü sanıyor.

Burada benim yasal haklarımı görmezden geliyor. Türkiye cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından 28/11/2013 tarihinde resmi gazetede 28835 sayı numaralı ve 6502 kanun numaralı tüketicinin korunması hakkında kanun'un üçüncü kısım ayıplı mal ve hizmetlerin 11. Maddesinde verilen tüketicinin seçimlik haklarındaki; madde 11- (1) malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici; a) satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme, b) satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme, c) aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, ç) imkan varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, seçimlik haklarından birini kullanabilir. "satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür."

bu madde de yazdığı gibi onlardan birebir değişim, muadili ile değişim talebinde bulundum. Boğaziçi tarafı birebir elimizde yok, muadil de vermeyiz gibi ifadeler kullanıyor. Bana seçenek sunmayarak sadece para iadesi teklif ediyor. Bunu kabul etmediğimi söylememe rağmen, para iadesinden başka bir şey yapmıyor. Benim buradan doğan zararlarımı karşılamıyor. Aşağıda gözüktüğü gibi iade yazıp bırakıyorlar. Bu konuda Tüketici Hakem Heyeti'ne gidip, doğan zararlarımın tazminini isteyeceğim.

Boğaziçi Bilgisayar Ekran Kartı Garanti Sürecinde Mağduriyet

18 Mart 2025 01:45
Burak sonuçtan memnun değil

18 Mart 2024 13:36
Sinerji Bilgisayar 3 Ay Süren RAM Problemi Ana Kart Veya CPU Problemine Dönüştü.

06 Eylül 2023 10:12
Alican sonuçtan hiç memnun değil

03 Ekim 2023 15:59
Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

08 Ağustos 2023 14:00