Daha 450 Km Benelli 125s Ses Gelmesi Arıza Ve 1 Aylık Parça Bekleyişi

17 Mart 2024 16:36

Ocak ayında büyük bir heyecanla ilk motorumu olan Benelli 125s aldım. Daha 300 kilometredeyken motordan garip bir ses gelmeye başladı. Gaz verince ses artıyor ve tiz bir ses olarak duyuluyordu. Ayrıca performansı düşmüş ve fazla benzin tüketmeye başlamıştı. İlk olarak servise götürdüğümde supap ayarı yapıldı. Ancak ses geçmeyince 450 kilometrede tekrar servise götürdüm ve bana yeni aldığım, henüz rodajı bitmemiş ve 450 kilometrede olan motorumun piston, silindir ve birkaç parçanın daha değişmesi gerektiği söylendi. Motor başta yağsız çalıştırılmış, yani fabrikanın hatasını ben çekiyorum. Her ne kadar üzücü olsa da ne iade ne de değişim yapıldı. Üstelik motor bir aydır parça bekliyor ve iki hafta daha beklemem gerektiği belirtildi. Elimden bir şey gelmiyor; böyle mağdur olacağımı bilseydim yanından geçmezdim.

16 Ocak 2025 15:31

Arkadaşlar motorum şu an yaklaşık 12binde dediğim gibi 500 km civarı yeniden yapılmıştı komple motor şu anda motorun sıkıntısı yok 1 kere ateşleme bujisi değiştirdim o kadar (tekleme gaz yeme vb. Olduğu için) motor şu an sıkıntısız masraf çıkarmadı zaten garanti üzerinden reflektiye (komple iç parçalar değişmişti motoru yediği için) bu birazcıkta şans işi benim şansıma bunları yaşadım siz alacağınız servisi iyi seçin balcı motordan almıştım

Yorumlar (9)

Batuhan

Benim motorumun garantisi yok da hangi parçalar değişmesi gerekiyor ses gelirken kullanırsam ne olur bişi olur mu o sesten başka bir sorun yok

Batuhan

Peki nasıl yaptın detay verebilirmisin benden de aynı ses geliyor ne yapmam lazım yardımcı olur musun

Ömer

Servise götür baktır şikayetini söyle motorunun garantisi devam ediyorsa garanti üzerinden değişmesi gereken şeyleri değiştirirler ama zaman alabilir benimki gibi fakat başka çaren yok baktır servise

Batuhan

Buldunmu sorunu reis galiba benden de aynı ses geliyor

Ömer

Motor garanti üzerinden komple yenilendi dediğim parçalar değişti reflektiye oldu yani

Batuhan

Bulabildiniz sorunu reis var mı bir sıkıntı?

Batuhan

Reis bulabildiniz sorununu galiba benden de aynı ses geliyor

Yiğit
Yiğit

Piston bulabildiniz mi benimde Benelli 125s motorum 9 bin kilometrede aynı sorunu yaşadı ve 3 aydır serviste parça bekliyor servis her aradığımda 2 hafta ya parçanın gelebileceğini henüz gelmediğini söylüyor

Ömer

Kusura bakma geç gördüm evet beni de aynı şekilde sürekli geçiştirdiler ilgilenmediler 2 aya yakın bekledim motor serviste yattı 2ay

Benelli 1. 0 Motorun Çalışmaması Ve 2. Gün Beni Yolda Bırakması

Barış