Canan sonuçtan hiç memnun değil

14 Ekim 2024 17:35

Yaklaşık bir yıl önce bel fıtığı ameliyatım sonrası,10 yıldan fazla kullanmış olduğum yatağımı sağlık için yenilemek amacı ile değiştirme kararı aldım. 23 Aralık 2023 tarihinde 14.490 TL ödemesi yapılan Bolu Bambi şubesinden sert/orta sert/yumuşak gibi ayarlanabilme özelliğine sahip aparatlarla desteklenen comfizone model yatak aldım. Yatağın durumunu orta sert ayar yaptım. Ancak bir süre sonra yatakta fark edilir. Derecede yumuşama oldu. Aparatlar kullanılmaz hale geldi. Yatak amacına hizmet etme noktasında işlevsizleşti. H**** A**** ın reklam yüzü olduğu reklamlardaki gibi tanıtılan söylemlerden uzak bir markadan alışveriş yaptığımı anladım maalesef. Yatağı kullandığım süre içinde, hiç yaşamadığım ve her geçen gün artan boyun ve sırt ağrıları ile uyanmaya başladım. Şu anda yatağı kullanmıyorum. Önceki yatağımı kullanmaya başladım. Ağrılarım azaldı. Geri iade etmek istediğimi söylediğimde hijyen koşullarını ileri sürerek kabul etmediler. Yatağı kullanmadan sağlığıma iyi gelip gelmediğini nasıl anlayabilirdim acaba? Hizmet kalitesinden uzak, kazanç odaklı, insanların sağlığını önemsemeyen bir tutum ile karşı karşıya kaldım. Maddi ve manevi beni zarara uğratan, ayıplı olan bu yatağı iade etmek ve ücretin tarafıma geri ödenmesi için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Ve sonuç olarak,5 Ekim 2024 tarihinde; tüketici talebinin kabulü,14,490 TL nin tüketiciye geri iadesi ve yatağın şirkete verilmesi gibi adil kararlar verilmiştir. 14 Ekim 2024 Bolu şubesinden aradılar ve merkezin karara itiraz edeceğini, konuyu mahkemeye taşıyacağını söylediler. Bir kez daha Bambi den alışveriş yapmakla hata yaptığımı anladım. Kararlara bile saygıları yok. Bambi merkezi aradığımda ilgili kişiyle görüşmek istedim lakin beni muhatap bile almadılar. Haklı karara itiraz için mahkemeye başvurmaları bile, firmanın ne kadar maddiyatçı, profesyonellikten uzak, Tüketici Hakları'na saygı duymayan, etik dışı ticari ahlak içinde olduklarının kanıtı oldu. Ticaret anlayışları, ürünlerinin kalitesiz olması ( ki bu nedenle bir çok marka 3 ya da 6 ayda müşterine yatağı iade hakkı verirken bunlarda iade hakkı olmamasının nedeni de anlaşıldı. Verdikleri hediyeler sadece satışlarını arttırma amaçlı. Kalite beklemeyin.) Bu firmadan bir daha asla alışveriş yapmayacağım. Çevremde, öğrencilerime de haklı sürecimi anlatacağım. Hak etmedikleri 14,490 TL için, hakkımın sonuna kadar peşindeyim. Toplum için.

profile profile profile
14 Ekim 2024 17:45 (Şikayetten 10 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz; Talebiniz ile ilgili görüşmemiz gerçekleşmiştir. Sağlıklı günler dileriz. Markamızın ürün ve hizmetleri ile ilgili olarak, bizimle iletişime geçebilirsiniz. Saygılarımızla, Müşteri Çözüm Merkezi

15 Ekim 2024 19:00

Müşteri hizmetlerini ben aradım. Alınan haklı karara, tüketici talebine neden saygı duyulmadığının mantıklı ve etik çerçeve de cevap bekliyordum. Lakin görüşmek istemediğinizi konuyu itiraz için mahkemeye taşıyacağınız müşteri temsilcisi ile ilettiniz. Bu paraya çok mu ihtiyacınız var? Gerçekten merak ediyorum. Ayıplı mal satıp, sağlığımı tehdit edip haksız kazancın peşine düştünüz. Ben de hakkım olanın peşindeyim. Hülya Avşar a da bilgi aktardım. Toplum için bu konunun peşini bırakmayacağım. Buradan otomatik mesajla ilgili görünme çabanızın da ne kadar sahte olduğunu herkes görüyor. Süreci herkesle paylaşacağım ve tüketici olarak hakkımın peşindeyim.

15 Ekim 2024 19:10

Bu arada mesajın geldiği yer trajikomik olmuş... Müşteri çözüm merkezi ymiş. Çözümsüzlük merkezi desek daha doğru olur. Resmi bir kurumun aldığı haklı bir kararı mahkemeye taşımanız, markanız için talihsiz bir karar oldu.

15 Ekim 2024 19:38

Bir günde 500 e yakın kişi gördü. Umarım daha da yayılır ve insanlar hak ettiği hizmeti alma hakkına sahip çıkar.

05 Kasım 2024 00:45

Bambi, Tüketici Hakem Heyetinin haklı kararına itiraz davası açmışlar. Tebligat 4 Ekim 2024 de elime geçti. Ben de hukuki yollarla direneceğim. Hakkımın peşindeyim. İlk duruşma Ocak ayında, gelişmeleri buradan haber vereceğim. Sizlerde haklıysanız vazgeçmeyin lütfen...

10 Ocak 2025 11:20

Duruşma 16 Ocakta, az kaldı. Sonucu buradan haber vereceğim... Umarım adalet yerini bulur.

15 Şubat 2025 00:06

Bilirkişi görüşü istendiği için dava 27 Mart 2025 tarihine ertelendi. Bilirkişi oldukça objektif bir rapor hazırlamış ve yatağın ayıplı mal olduğunu ifade etmiş. Bu ülkede işini hakkı ile yapan insanlara gerçekten minnettarım. Bambi'nin haksız yere düştüğü paranın peşine düşmesinin cevabını adalet verecektir. Sonucu buradan paylaşacağım.

27 Mart 2025 10:43

Herkese merhabalar, dava 15 Mayıs a ertelendi. Hakim bilir kişiden ek rapor istemiş. Tekrar rapor hazırlanıp mahkemeye sunulacak. Herkesin bilgilenmesi için gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim. Pes etmeyeceğim. Adaletin yerini bulmasını diliyorum.

20 Mayıs 2025 22:33

Mahkeme 9 Haziran a ertelendi. Müsait olmadığım için duruşmalara katılamıyorum. Avukatım ilgileniyor. Durumları buradan paylaşacağım.

19 Haziran 2025 20:11

Kazandık... Av. Batuhan Bayram Bey e, Av. Furkan Şahin e emekleri için ve adil karar için çok teşekkür ediyorum. Adalet yerini buldu... Sizlerde asla vazgeçmeyin. Takip edip, destekleyen herkese de teşekkür ederim.

19 Haziran 2025 20:12
bambi-yatak-saglik-sorunlari-ve-musteri-hizmetleri-hayal-kirikligi-1.jpg

Uzun sürdü ama sonuca değdi...

Yorumlar (25)

Ahmet
Ahmet

Canan Hanım merhaba. Aynı problemi bende yaşıyorum. Adıma dava açıldı ne yapmam gerekli mahkemede hangi delilleri sunmam gereklidir bilgi verebilir misiniz

Canan

Merhaba Ahmet Bey, avukatlar ile çözdük. Dava sürecinde hakim 2 kez bilir kişi raporu istedi. Buna istinaden yatağın tüm açılardan ve içindeki aparatlarında yanlardan görünür şekilde bir çok fotoğrafı çekildi. Sanırım sorunlar daha görünür oldu. Bir de yanlış hatırlamıyorsam açılan karşı davaya 15 ya da 10 gün içinde itiraz dilekçesi vermeniz gerekiyor. Bu süreyi geçmemesi gerekiyormuş. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Benim dava sürecim 8 ay kadar sürdü sanırım. Ama beklediğime değdi. Umarım sizde hakkınızı teslim alırsınız. Ayrıca şunu da anlamış olduk Bambi haksız yere para kazanmayı, tüketici hakem heyetinin kararına dava açacak kadar etik olmayan bir ticari politika ile yol almaya çalışıyor. Ama kimse pes etmesin...

Emine
Emine

Canan hanım merhaba. Aynı yüzden bende mağdurum. Koltukta uyuyorum artık. Avukat tutacak durumum yok. Sırasıyla napmamız gerekiyor.

Canan

Merhaba Emine hanım, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum ve beni haklı buldu. Fakat Bambi şube karara itiraz davası açtı. Buna istinaden hukuksal prosedür nasıl olur bilmediğim için avukat ile görüştüm ve sağ olsunlar onlar ilgilendiler. Süreçle ilgili bilgilendirmeleri bu sayfa da yaptım. Umarım işinize yarar. Şimdiden kolaylıklar diliyorum.

Dinçer

Tebrikler canan hanım sizin adınıza sevindim. İnşallah sağlığınıza kısa sürede iyileşirsiniz.

Canan

Teşekkür ederim Dinçer bey. İş ahlakı olan insanlar karşımıza çıksın diliyorum. Bambi bitmiştir artık. Sizlere de sağlıklı günler diliyorum.

Dinçer

Canan hanım Tüketici mahkemesini kazandınız mı? Son durum nedir?

Kazandık Dinçer Bey

Mahkeme 9 Haziran a ertelendi Dinçer bey

Dinçer

Sn. Canan hanım davayı kazandınız mı? Eğer kaybederseniz mahkeme masraflarını siz mi karşılayacaksınız? Her 2 tarafında

Dinçer

Canan hanımefendi mahkeme ne dedi Kaybeden masrafları ödüyor mu,?

Canan

Dinçer bey, dava 27 Mart da ertelendi. Sonucu buradan paylaşacağım, masraflar ile ilgili sanırım kaybeden taraf ödeyecek.

Şikayeti Çözüldü

Biosalt yatak aldım, bir ay olmadan çöktü. Baza bozuldu, yatak zaten söküktü, haftalardır servis ortada yok, sonuna kadar hakkımı arayacağım ben de, ve hiç usanmadan her tur sosyal medyadan yazacağım

Canan

Merhabalar, hakkınızı aramanız için attığınız adım gerçekten çok kıymetli emin olun. Herkes bilgilensin niyeti ile süreci buradan paylaşmaya çalışıyorum. Umarım adalet yerini bulunur.

Bugün Bambi yatak mağazasını gezim, kendimize ve çocuklarımıza birer yatak beğendim. Almayı kafaya koymuştum. Hafta sonu çocuklarla beraber tekrar gelir bakarız diye ayrıldım. Sonra internete bir araştırayım dedim, aman allahım, yatağın çökme yönünde ve bel ağrı yapması konusunda çok şikayet vardı. Hatta markanın ilgisizliği. Almaktan vazgeçtim. İyi ki buraya bakmışım. Yoksa yanacakmışım yani

Şikayeti Çözüldü

Asla! 20 küsur bin tl çöp oldu! Bambi yatak=pişmanlık

Canan

Aileniz için çok doğru bir karar vermişsiniz. Aldıktan sonra çok uğraştırırlardı sizleri, hem maddi hem sağlık hem zaman kaybı. Tabi bunlarla beraberde gelen manevi kayıplarınız çok olurdu. Biz tüketicileri aydınlatmak, zarardan dönülmesini sağlamak sevindirici elbet. Bura da yorum yapmanız bile kıymetli, teşekkür ederiz. Haksız kazanç sağlayanlara izin vermeyeceğiz.

Ersin
Ersin

Kilo problemimden dolayı kaliteli uygun, sert yatak almak için Bambi ye gittim Bambi comfizone yatak ve Bambi serenity yatak arasında kaldım sizlerin yorumlarınızı okudum ve satıcıya ilettiğimde kullanıcı hatası olabileceğini mağaza olarak bize olumsuz kötü dönüş olmadığını, borularda ki deformasyonu da firma yeni boru gönderdiğini söylediler. Kafam karıştı şu an kampanyalı indirimli fiyatı 17400 TL

Canan

Servisten gelenler bu yatağı size nasıl verdiler, bu size uygun değil dediler. İç aparatlar boruları koruyan malzemeden yapıldığı bilirkişi raporunda mevcut... Ayrıca bu yatağın artık üretilmediğini söylediler ve de satışı az olan bir yatak için geri dönüşlerin ne oranda olmasını beklersiniz bilmiyorum. Tüketici hakem heyetinin kararını yok sayıp tüketiciye dava süreci başlatan bir firmaya ve ürünlerine güveniyorsanız alın, karar sizin. Unutmadan fiyat ve hediyeler maalesef masum değil.

Dinçer

Yayalım çevremize reklam yüzüne milyonlar veriyorlar. Ama ürünleri arkasında durmuyorlar. Hiç kimse Memnun değil bu markadan. Aşırı derecede şikayet var. Yakında düşer satışları.

Canan

Evet reklam yüzüne milyonlar yağdırıyorlar vatandaşa gelince resmi olan tüketici hakem heyetinin kararını yok sayıp hakkı olmayan paranın peşine düşüyorlar. Sosyal medya da şikayetimin linkini paylaştım. Ne kadar kişiye ulaşırsak o kadar iyi. Hakkımız olan paranın peşindeyiz. Vatandaş olarak haklıyız.

Bende bugün şikayet yayınladım

Dinçer

Aynen size katılıyorum ürünü satmadan önce güler yüzlüler sattıktan sonra arkasında durmuyor lar benimde aynı başıma geldi reklam yüzüne inandık. Ürünlerin kalitesi çok düşük normalde bir markadan alsan daha iyi. Bu konuda sizi destekliyorum.

Çevremize yayalım.

Canan

Teşekkür ederim. Hakkımızın peşini bırakmayalım.

22 Nisan 2025 19:45
Bambi Yatak Hayal Kırıklığı: Sırt Ağrısı Ve İade Sorunu
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Thermal Yatak Hayal Kırıklığı: Bel Ağrısı Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu

07 Ocak 2025 19:03