Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Baskı Güvence Bedeli İadesindeki Adaletsizlik

09 Ağustos 2024 14:58

Balıkesir/Bandırma bölgesinden taşındığım için su aboneliğimin fesih işlemlerini yaptım. Fakat BASKİ, 2018 senesinde yatırdığım 50 TL güvence bedelini aynı tutarda iade etmektedir. BASKİ'nin sitesinde "Bu işlemin ardından abonelik sahibine aboneliğin başlangıcı ile birlikte alınan m³ karşılığı güvence bedeli güncel su birim fiyatı üzerinden hesaplanarak iade edilir. Ancak; 28/05/2019 tarihinden önce sabit bedel olarak alınan güvence bedelleri aynı bedel üzerinden iade edilir." ibaresi mevcuttur. Fakat bu şekilde yapmaları haksız kazanç elde etmelerine sebep olmaktadır. Nitekim 2018 senesi altın/dolar kuru ile 2024 senesi altın/dolar kuru hatta bırakın altın/doları, suyun metreküp fiyatı bile farklıdır. O halde 2019 senesinden önce abone olanlara m³ fiyatını o senelerin fiyatından hesaplayıp faturalandırsalardı. Bu şekilde yapılması anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir tutum sergilemektedir. 2018 senesi Nisan ayında 50 TL ile kaç metreküp su alınıyor ise bunun hesaplanarak tarafıma iade edilmesini talep ediyorum. Aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bildiririm.

Emre sonuçtan hiç memnun değil

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güvence Bedeli Mağduriyeti: 6 Yıl Sonra Farklı İşlem

07 Kasım 2024 10:25
İlker sonuçtan hiç memnun değil

30 Temmuz 2025 14:52

Su Aboneliği Feshi Sonrası Ücret İadesi Yapılmıyor

01 Ağustos 2025 00:31
su-aboneligi-feshi-sonrasi-ucret-iadesi-yapilmiyor-1.pdf
Oğuzhan sonuçtan çok memnun

04 Ocak 2025 12:20
"İstanbul belediyesine bilgilerinden ötürü teşekkür ederim"