Hazarcn sonuçtan hiç memnun değil

01 Kasım 2024 14:13

Asus Tuf F15 506lh kullanmaktayım. Laptopumu sıfırladıktan sonra klavyemden s z X tuşlarının arada bir basmama yaptığını fark ettim. İleri ki günlerde bu basmama sorunu daha da büyüdü. Şu an ise bu 3 tuş basmıyor, tekliyor ve basılı kalıyor. Sorun fiziksel veya donanımsal değil çünkü bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun bir süre düzeliyor. Ayrıca Asus forumlarında aratırsanız Asus Tuf serisini kullanan insanların bu 3 tuştan şikayetçi olduklarını görebilirsiniz. Hem benim hem forumdaki insanların şikayetlerinden dolayı sorun fiziksel ve donanımsal değil. Muhtemelen laptopumu sıfırlayınca en güncel hale geldi. Tahminimce güncelleme sonrası böyle oldu. Ben laptopumu güncelleyen biri değilim. Hala win10 kullanırım sadece ekran kartını güncellerim. Bu sorun sonrası myasus üzerinden müşteri temsilcisine durumu izah ettim. Bana dönüş yaptılar ve bir talimatlar yazar yazı yazdılar. Gerekli talimatları yaptım 1 gün klavyem sorunsuz çalıştı fakat ileri ki zamanlarda klavyem tekrar s z X tuşlarına basmamaya başladı. Tekrar durumu izah ettim ve bana laptopu servise göndermemi istediler. Fiyat olarak ise olası klavye ücreti 1750 TL + 750 TL olarak söylendi. Yani kusura bakmayın da zarar vermediğim klavye için ben servis parası falan vermem. Bu durumdan çok mağdur tuf kullanıcısı var dediğim gibi forumlarda görebilirsiniz. Sadece s z X tuşları böyle diğer kullanıcılarda da bu 3 tuş sorunlu. Gerekli araştırmalarla laptopun işlemcisinin zorlandığı zamanlarda klavyenin kesildiğini fark ettim. Ancak sorun zorlanma sonrası bilgisayarı yeniden başlatana kadar devam ediyor. Artık yeniden başlatma 30 dakika falan klavyeyi çalıştırıyor. Forumlarda gördüğüm her şeyi denedim ancak 1 günden fazla sorunu çözmedi. Dediğim gibi ben bu laptopa yapmadığım şey yüzünden servis parası tamir parası vermem. Nedenini hala bilmiyorum ve Asus bu konuda hala bir şey yapmıyor. Forumda 6 ay önceki yorumları okudum yani bir firma 6 aydır bir şey yapmaz mı? Armoury crate üzerinden bir güncelleme mi yayınlarlar artık myasus üstünden mi güncelleme yapıp çözerler. Beni alakadar etmez. Korsan kullanmamaktayım office programlarım falan lisanslıdır korsanla alakası yoktur. Win10 üstünden en son güncellemeleri de yaptım düzelmedi. Fiziksel sorun olmadığı için benim yapacağım bir şey yoktur.

******************************
Önemli!
Aşağıdaki video Forum için çektiğim videodur. BF3E girdikten sonra oluyor. sanıyordum. Olayın ilk zamanlarındaki videodur.
*******************************

Teşekkürler.

23 Kasım 2024 15:28

Asus tuf f15 fx506lh laptopumun s z X tuşları basmıyor. Kesinlikle fiziksel veya donanımsal değil çünkü şu an olduğu gibi sorunsuz bastığı zamanlar oluyor. Genellikle oyuna girince veya sistemin ağır çalışması gerektiğinde bunu yapıyor. Asus ile iletişime geçtim verilen talimatları yapmama rağmen düzelmedi. İkinci yazmamda servise vermem istendi. Fiyat sorduğumda olası ücret 1750(klavye) +750 olarak söylendi. Asus tuf kullanıcılarında bende olduğu gibi s z X tuşları basmama sorunu var. İnternette aratıp görebilirsiniz. Windows 10 kullanıyorum güncel kullanıyorum. Bilgisayarımı sıfırladıktan sonra böyle oldu. Öncesinde sorunsuz kullanıyordum aylar geçti hala düzeltmediler. Tuf serisini para verseler almam. Keşke almasaydım. Hala yardım etmediler. Saçmalık!

16 Kasım 2024 20:23

Kardeşim bir yardım edin.

16 Kasım 2024 21:41

Klavyem kendi kendine düzeldi. Hiçbir şey yapmadım. Güncelleştirme falan da yapmadım. Ne hikmetse düzeldi. Eğer servise vermiş olsaydım boşuna para verecektim. Saçmalık. Sorunun yazılımsal olduğuna emindim.

16 Kasım 2024 22:40

3 gün sorunsuz kullandım. Şimdi tekrar ara ara yapmaya başladı. Harbi delirmek üzereyim.

24 Kasım 2024 13:58

La 1 ay geçti yardım etsenize artık. Bir cevap verin evet böyle sorun var çözüm arıyoruz falan deyin. Kimse bakmıyor ya

Murat
Murat

Hemen her ortamda bu şikayet var. Bende başıma gelince araştırırken denk geldim. Sorun düzeldi mi düzeltildi mi yoksa üstüne mi yatıldı? Klavye setini değiştirsek düelir mi?

Enes
Enes

Sorun bende de var fakat donanımsal tamamen. Alttaki ciplerin ısınmasından dolayı yaşanıyor. Bende de yaşanıyor çıldırmalık tamamen

Hazarcn

Sorunun donanımsal olduğunu sanmıyorum. Çünkü w + s ye aynı anda basarsam s sorunsuz çalışıyor, fn + del tuşuna 2 3 kere basınca da sorunsuz çalışıyor, bilgisayarı yeniden başlatınca da 20 -30 dakika sorunsuz çalışıyor. Kulağa saçma geldiğini biliyorum ama böyle. Bir arıza durumu olsa tuş hiç çalışmaz. Düzeldiği zaman kesiklik falan da yapmıyor gayet de normal çalışıyor. Bazı forumlarda Asus tuf kullanıcıları olarak bu durumu tartıştık.

Hazarcn sonuçtan hiç memnun değil

Asus TUF F15 Laptopta Kronik Klavye Ve Donanım Sorunları Çözülmüyor

09 Eylül 2025 14:17
asus-tuf-f15-laptopta-kronik-klavye-ve-donanim-sorunlari-cozulmuyor-1.jpg
Furkan sonuçtan hiç memnun değil

23 Ağustos 2023 19:31

02 Nisan 2025 12:49