Aras Elektrik Perakende Aras Elektrik Yıllık Elektrik Kesinti Tazminatını Ödemiyor

12 Haziran 2024 13:07

Aras Elektrik / Elektrik Piyasasında Dağıtımı ve perakende satış faaliyetlerine ilişkin Kalite Yönetmeliği gereğince 30428001 numaralı tesisat aboneliğim için tarafıma ödenmesi gereken 121,45 TL yıllık Elektrik Kesinti Tazminat ödemesini yapmadı. 07.05.2024 tarihinde sistemde kayıtlı olan 546-*****53 cep numarama iadenin yapılacağı ile ilgili mesaj gönderildi. Gelen mesaja istinaden 09.05.2024 tarihinde çağrı merkezini arayarak sistemde kayıtlı banka IBAN bilgilerimi güncelledim (çağrı kayıt no-2405029699-38218B36). 12.06.2024 tarihine kadar bekledim, ödeme yapılmayınca bu tarihte tekrar çağrı merkezini aradım ve ödemenin neden yapılmadığı ile ilgili bilgi almak istedim. Çağrı merkezi yetkilisi iadelerin henüz ödenmeye başlanmadığı yönünde bilgi verdi (çağrı kayıt no-2406046615-259D81A5). 2022 yılındaki tazminat ödemesi ile ilgili de aynı şeyleri yaşadık ve tarafımıza herhangi bir ödeme yapılmadı. 2023 yılı içinde aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Vatandaş ve tüketici olarak nasıl Aras Elektrik'in düzenlemiş olduğu aylık faturaları zamanında ödüyorsak, zamanında ödemediğimiz zaman ceza ile karşı karşıya kalıyorsak, elektrik kesintisinden kaynaklı tazminat tutarı da bizim en doğal ve kanuni bir hakkımızdır. Bu nedenle 121,45 TL'lik tazminat tutarının Aras Elektrik tarafından en kısa sürede tarafıma ödenmesini rica ederim. Aksi durumda konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyarak şikayet talebinde bulunacağımı da bilmenizi isterim.

Özcan sonuçtan hiç memnun değil

13 Mart 2024 17:29
Aras Elektrik Perakende Aras Elektrikten Hizmet Alıyorsanız Mağdur Olabilirsiniz.
Emre sonuçtan çok memnun

30 Ocak 2024 17:09
Fatma sonucu yetersiz buldu

Tazminat Ödemesi Gecikmesi: BEDAŞ'a Başvuru Sonuçsuz

03 Şubat 2025 12:33
Levent sonuçtan hiç memnun değil

28 Mayıs 2025 20:17