Akaretler Beşiktaş Bizi Mağdur Etti!

02 Ekim 2023 11:39

Kızım Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi ve İstanbul’da yaşamadığımız için öğrenim gördüğü sürece öğrenci yurdunda kalması gerekiyor. Bunun için İBB ve KYK yurtlarına başvurduk ancak ikisinden de olumsuz cevap geldi. Bu sebeple özel yurtlardan birisi olan t. C. Spor Bakanlığı’na bağlı, ‘Akaretler Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Pansiyonu’ isimli yurdu aradık. Yurt yetkilileri ile görüştüğümüzde bize, tüm yatakların dolmak üzere olduğunu, müsait son 2-3 yatak kaldığını, bu sebeple de kaydımızı acil olarak yaptırmamız gerektiğini söylediler, 15 Eylül’de hemen 1 aylık yurt ödemesi ile 1 aylık depozito ödemesini (16.500x2 olmak üzere toplamda 33.000 TL, 2 aylık ücret) yapıp alelacele kaydımızı yaptırmak zorunda kaldık. Okulların açılması yaklaşıp yurda yerleşmeye gittiğimizde yurdun bir çoğunun boş olduğunu gördük. Bize ‘son bir iki yatak kaldı’ diyen yöneticilerin bizim ‘sokakta kalacağız’ korkumuzu kullanarak bizi alelacele kayıt ettirip iki aylık kirayı aldıklarını üzülerek fark ettik. Bu arada Boğaziçi üniversitesinin yurtlarında kalmaya hak kazanan kızım 25 Eylül de girdiği yurttan 27 Eylül de özrünü belirten dilekçesini yazarak ayrılmak istediğinde hiçbir geri ödemenin yapılmayacağını söylediler.
Biz Hatay depreminde tüm maddi imkanlarını kaybetmiş bir aileyiz ve çocuklarımızı bize gelen maddi desteklerle okutmaya çalışıyoruz. Üstelik de böyle bir durum varken yurtta sadece 2 gün kalınmışken tüm ayın kirasını ve depozitoyu geri ödememeleri kabul edilemez.
Desteklerinize ihtiyacımız var.

Akaretler
Akaretler

Sayın Ailemiz; 09.09.2023 tarihinde kurumumuz ile iletişime geçmiş bulunmaktasınız. Akabinde oda fotoğrafları ve videolar tarafınıza iletilmiştir. Bu tarihte belli oda tiplerimiz tamamen tükenmiş, belli oda tiplerinde sınırlı sayıda odalarımız bulunmaktadır. Kurum yetkililerimiz ile tarafımızda kayıtları bulunan whatzap yazışmalarınız üzerinden; tarafınızdan 09.09.2023 tarihinde ; 13.09.2023 tarihinde İBB yurdu çıkabileceği ve odayı bekletmemizi talep etmişsiniz. Ödeme göndermemenizi ve durumunuz netleştiğinde kayıt yaptırmanızı ve ödeme yapmanızı size iletmişiz. 15.09.2023 tarihinde tarafımızla tekrar irtibata geçmişsiniz ve oda görsellerini istemişsiniz. Kayıt yaptırmışsınız. Gençlik spor bakanlığı özel yurtlar yönetmeliğinde tüm kurumlara hak olarak tanınan 15.09.2023 tarihinden sonra %40 kesinti, özel durumunuzdan dolayı size uygulanmamıştır. %20 kesinti yapılmıştır. Konu ile ilgili tüm yazışmalar ve resmi dokümanları paylaşabileceğimizi belirtmek isteriz. Akaretler yurt işletmeciliği aş.

Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Boğaziçi Vip Kurs Merkezi Eğitim Vermediği Dönem Ücretini İstemesi

07 Ağustos 2023 18:00
Barış sonuçtan hiç memnun değil

Hiçbir Hizmet Almadığım Ardes Öğrenci Yurdu Kayıt Paramı Vermiyor

13 Eylül 2024 17:10
Zübeyde sonuçtan hiç memnun değil

Boğaziçi Okulları Esenyurt Şubesi'nde Sözleşme ve İade Sorunu

11 Eylül 2025 01:09