Müzeyyen Erkul ASM Mağduriyeti

08 Ocak 2024 20:03

7 Aralık Perşembe 2023 günü iki ay yedi günlük bebeğimi aşı için İstanbul Avcılar Yeşilkent Mahallesi'indeki Müzeyyen Erkul Aile Sağlığı Merkezi'ne götürdüm. Aşıları yapıldıktan sonra hemşire, ateşi çıkabilir, ateş düşürücü ilaç lazım olursa doktorunuza yazdırın dedi. Doktorun yanına gittim ( *** *** ), durumu anlattım; o da bize bir ağrı kesici ve ateş düşürücü şurup yazdı. Eve geldim, bebeğime içirdim; ateşi çıkınca ama bebeğim boğulur gibi oldu.

Çok zorlamadım; akşam saatlerinde tekrar ateşi çıkınca, tekrar verdim. Şuruptan bu sefer çocuğumun nefesi tamamen gitti, resmen elimde çocuğum çırpınıyordu. Sonra eşim internetten ilacın prospektüsüne baktı; altı aydan küçük bebeklere ve yedi kilonun altındaki bebeklere verilmemesi gerektiği yazıyordu.

Benim bebeğim hem altı aylık değil hem de yedi kilo değil. Sonrasında başka bir hastaneye gittik, çocuk acil bölümüne. Oradaki doktor da bize aynı uyarıyı yaptı, hatta bu ilacı bir yaşın altındaki bebeklere önermediklerini söyledi.

Ben bebeğimi kaybetme korkusu yaşadım. Bunu yazmak, söylemek o kadar zor ki... O doktor buradan gidene kadar uğraşacağım, elimden geleni yapacağım. Doktorluk hata kaldırmaz, bir meslek; kutsal bir meslek. Ama eğer hakkıyla yapamayacaksanız, bırakın insanların canı ile oynamayın.

Resmen üzerimizde deney yapıldığını düşünüyorum. Bir doktorun bunu bilmeden yapması mümkün değil. Bizi, bebeğimi tanıyor, kimliğini alıp işlem yapıyor, kaç aylık olduğunu biliyor. Davacı da olacağım. Ben sabaha kadar gözümü kırpmadan bebeğimin başında bekledim. Nefes almasında sıkıntı vardı, bütün gece inledi. Küçücük bedeninin ellerimde çırpınışını asla unutmayacağım. 'Doktor yazdı' deyip güvenip prospektüsünü okumadan hiçbir ilacı ne içerim ne de içiririm.

Ezgi sonuçtan hiç memnun değil

08 Aralık 2023 15:43

08 Ocak 2024 14:33