Adak Bilgisayar Üzerinden Aldığım Üründe Yaşadığım Güvenlik Sorunu!

02 Haziran 2024 01:28

N11 üzerinden aldığım ürünün satıcısı olan bir site üzerinden yaşadığım sorun nedeniyle şikayetim var. Sitenin kendi sayfasına girdim ve WhatsApp sembolüne tıkladım. Çıkan numaraya şikayetimi ilettim. Onlar da bu üründe teknik hata olduğunu, bu yüzden şikayetçi olan kişilere geri para iadesi yapıldığını söylediler. Benden link üzerinden kart bilgilerimi girmemi istediler ve parayı oraya atacaklarını söylediler. Linke tıklayıp kart bilgilerini girince hesabımdan 4.500 TL çekildi ve cevap vermediler. Sayfada yer alan diğer numarayı arayıp durumu anlattığımızda, o numaranın kendilerine ait olmadığını söylediler. Biz de kendi sitelerindeki WhatsApp bağlantısı ile girdiğimizi söyleyince, sayfanın hacklendiğini belirttiler. Polise gittik ve bu durumdan tamamen siteyi sorumlu tuttular. Sayfanın güvenliğini sağlamak zorunda olduklarını ve şikayetçi olmamızı söylediler. Bu paranın dava sonucunda site tarafından bize ödenmesi gerektiğini belirttiler. Durumu arayıp sayfa sahibine anlattığımızda, şikayetçi olmamızı söyledi. Sadece giden bizim paramız oldu, sayfa sahibi bu tutarı bize ödemeyi dahi teklif etmedi ve bu durum için özür bile dilemedi. Yani sayfası güvenilir değil, sayfanın güvenlik açığı var.

Erdi sonuçtan hiç memnun değil

14 Ağustos 2023 09:17
Macit sonuçtan hiç memnun değil

12 Mart 2025 20:24

28 Mart 2024 15:10