15 Mayıs 2024 00:58

20 Nisan tarihinde Küçükçekmece Cennet Mahallesi'ndeki Gezer Motor Oto Su Ürünleri İnş. San. Tic. Ltd. Şti. adlı firmadan Yuki Gentle marka yeni bir motosiklet siparişi verdim ve ödemesini gerçekleştirdim. 23 Nisan'da motosikleti teslim almak için gittiğimde, teslim işlemi serviste yapıldı. Ancak servisten ayrıldıktan sadece 50 metre sonra motosiklet durdu ve çalışmadı. Servis ekibi yaklaşık 4-5 saat boyunca motosiklet üzerinde uğraştı fakat sorunu çözemedi. Bu süreçte sıfır motosikletin soketlerini kestiler ve enjektörünü söktüler. Evim 50 km uzakta olduğu için akşam saatlerinde ayrılmak zorunda kaldım ve durumun çözülmesi için ertesi günü beklemek zorunda kaldım. Ertesi gün bayi ile görüştüğümde, motosikletin bu durumda kabul edilemez olduğunu ve istemediğimi belirttim. Bayi çalışanı sorunun çözüleceğini söyledi. Bir hafta geçmesine rağmen sürekli oyalama taktikleriyle karşılaştım. Servisin sorunu çözemediği, fabrikadan birinin geldiği ve bir fişin çıktığı söylendi. Bir hafta sonra motosikleti teslim aldım ve dükkanda koltuğunu açtığımda içimdeki şüphenin yerinde olduğunu gördüm. Enjektör Japon yapıştırıcısı ile yapıştırılmış ve orijinal fiş kesilerek elektrik bağlantısı pabuç ile yapılmıştı. Bayiyi tekrar aradığımda, durumu fotoğraflarla kanıtladım ve bayi yeni parça siparişi vereceğini ve ilk bakımı ücretsiz yapacağını söyledi. Bir hafta sonra parçanın durumunu sorduğumda, henüz sipariş vermediğini öğrendim. İade talebinde bulunduğumda, motosikleti kendilerine getirmemi istediler. Ancak ben getirmeyi reddettim ve aynı modeli talep ettim çünkü aradan geçen sürede motosiklete zam gelmişti. Tartışma sırasında bayi çalışanı tarafından saygısız bir üslupla karşılaştım ve telefon yüzüme kapatıldı. Yuki ana bayii ile iletişime geçip durumu anlattığımda, müdür pazartesi günü aramamı istedi. Ancak aradığımda, bayii tarafından herhangi bir çözüm sunulmadı. Bu deneyimden sonra Yuki Motor markası hakkında olumsuz düşüncelerim oluştu ve başkalarını da bu markadan alışveriş yapmamaları konusunda uyaracağım. Ayrıca, ayıplı mal sattıkları gerekçesiyle Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunacağım.

Fevzi
Fevzi

Abi son durum nedir ne yaptın aynı sorunlar bende de mevcut.

09 Ocak 2024 13:16

Yuki Motor Taro Gp2 Fabrikasyon Arıza