Volvo XC90 Turbo Arızaları

Mevlüt
11 Eylül 2023 10:38

Merhaba,
ben 2023 nisan ayında 2. El 79000 km de 2020 model Volvo XC90 Araç satın aldım. Bu araç ile 3 aylık dönemde 20000 km yol yaptım. Son seyahatimde (31 Ağustos ) Balıkesir de, araç yolda önce çekişten düştü sonra motor dan ciddi bir ıslık sesine benzer ses gelmeye başladı. Sorunun turbo da olduğunu anladık. Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Volvo XC90 araçlarda bu sorunun kronik olduğunu anladık. Sonuç olarak aracın Ankara ya gelmesi gerekliydi. Sorunun üretici tarafından kaynaklanmasından ötürü kasko aracın çekilmesini karşılığında para istedi. Bizde kendi imkanlarımız ile aracı Ankara ya Arkas Volvo Yetkili Servisine getirdik. Esas sorun burada başladı.
Servis ön tespit, yedek parça siparişi ve tamiri için yaklaşık 45-60 gün lük süre verdi. Sebebi içeride liflerde aynı sorundan dolayı bekleyen en az 4-5 araç, devamında 2-3 araç daha aynı sorun ile sırada olduğu, sonrasına bizim aracımızı sıraya alacaklarını söylediler. Bu arızanın garantiden yapılacağı için bekleyen araçların garanti dahilinde yapılmasından kaynaklı mağdur olan müşterilere ikame araç tahsisi yapılmalıdır. Birkaç müşteride ikame araç olduğu, dönen araçlardan sıradaki kişilere arıza giderilene kadar araç verildiği belirtildi. Ancak bu süre ve ne zaman araç tahsis edilebileceği konusu için net bir tarih verilmedi. Sonuç olarak ben bir iş adamıyım. Kendi bütçemi zorlayarak aldığım bu aracın böyle bir sorun açması ve Volvo gibi bir dünya markasının bu soruna karşı bizi mağdur etmesi kabul edilemez. Şu an için tüm seyahat programlarım altüst olmuş durumda. Aracın 2 ay gibi bir süre beklemesi beni ve firmamı ciddi anlamda sıkıntıya sokmakta. Bu yazımda şunu anlatmak istedim bu kadar pahalı bir araç alıyoruz, kasko yaptırıyoruz ve sonunda ödediğimiz bunca bedele karşı yine mağdur olan biziz. Bu yazımın gerçekten bu sorunlara karşı gerekli önlemlerin alınması için etkili olacağını umarım. Volvo dan bir dünya markası olarak bize bu süreçte ikame araç tahsisinin acil yapılmasını talep ederim.
İyi çalışmalar,
M***** ç****

profile profile profile

Adem sonuçtan memnun

Volvo XC90'da Beklenmedik Motor Sorunu

Adem
18 Şubat 2025 11:57
Emre sonuçtan hiç memnun değil

Emre
10 Ocak 2025 16:49

Volvo Bitmeyen Klima Arızası

İbrahim
27 Temmuz 2023 11:35
Harun sonuçtan hiç memnun değil

Harun
21 Aralık 2023 12:49
Memet sonuçtan hiç memnun değil

Memet
22 Temmuz 2024 14:35