Adem sonuçtan hiç memnun değil

Volta Bisiklete Plaka Çıkarmamızı İstiyorlar, Kanunsuz İş Yapılıyor

Volta Bisiklete Plaka Çıkarmamızı İstiyorlar, Kanunsuz İş Yapılıyor
Adem
02 Şubat 2024 16:46

09.12.2023 tarihinde Volta vsm elektrikli bisikleti A101 şirketinden satın aldım. 25.01.2024 tarihinde ruhsat ve plaka tescili yapılması ile ilgili olarak hazırlanmış geçici tescil belgesi kargo ile bana ulaştırıldı. Belgede aracın gücü 0.2 olarak belirtilmişti. Bu geçici tescil belgesi, beni yasal olarak ruhsat ve plakası olan ve 2 yılda bir teknik muayene yapmam gereken güçlü bir elektrikli motorsiklet sahibi konumuna getirmiştir. E-devlet üzerinde ve gelen belgede plakam belirlenmiş durumda.

Ancak benim aldığım Volta vsm elektrikli bisikletin motor gücü 220 watt (0,22 KW), pedallı, maksimum hızı 25 km/saat olan ve menzili 30-40 km olan bir elektrik motorlu bisiklet olduğu, Volta üretici şirketin teknik uygunluk belgesinde belirtilmiştir. Bu durumda plaka tescili yapılması gereken güç, karayolları trafik kanunu'na göre 249 watt (0,25 KW) ve üzeri olmalıdır; yani benim hiçbir şekilde plaka tescili yaptırmam gerekmiyor. Volta şirketi, karayolu kanunlarına aykırı hareket etmiş ve tescil gerektirmeyen bir ürüne zorla tescil yaptırma zorunluluğu getirmiştir. Bu yanlışlıktan bir an önce dönülmelidir.

profile profile profile

Yorumlar (5)

Ali

Volta vsm bugün bizim oğlan okuldan çıkınca trafik polisi tutmuş 19700 TL ceza kesmiş. Araç plakası olmadığından dolayı bu ceza yazılmış. Tescilli aracı plakasız kullanmak ibaresi yazıyor kağıtta. Bunu aldığınızda plaka gerekmiyor ehliyet gerekmiyor dendi. Trafik polisi bu cezayı nasıl yazıyor. Böyle bir durum var mı. Kime nereye şikayet edeceğiz.

Ali

Ben de aynı konuyla ilgili şikayet oluşturdum ve hiçbir şekilde geri dönüş olmadı. Bahsettiğiniz gibi bu aracın teknik özellikleri, trafik mevzuatındaki plaka zorunluluğunu karşılamasına rağmen, hukuksuz şekilde adımıza plaka düzenlenmiştir.

Yücel
Yücel

Bende sizin gibi düşünüyorum bana da plaka verildi bende almadım ilerleyen günlerde belki iptal olur düşüncesiyle yapmadım umarım yapılan bu yanlışlıktan çabuk dönülür

İsmail

Bu hatadan dolayı plakam olmadığı için 10000 TL ceza yedim. Volta firması Sanayi Bakanlığı zorunlu tutuyor deyip işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Ama kanuna aykırı hareket ediyor

Musa
Musa

Ceza nedeni ruhsat çıkarmamanız mi yoksa polis mi çevirdi

İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Volta Tescil Gerektirmeyen Bisiklete Zorla Tescil Şartı Koyuyor

23 Ocak 2024 21:36