Volkswagen Tiguan ABS Arızası Otobanda Ölümle Burun Buruna

Volkswagen Tiguan ABS Arızası Otobanda Ölümle Burun Buruna
11 Kasım 2024 16:21

2019 model Volkswagen Tiguan marka araçla Gaziantep Nurdağı civarında Gece 01.30 civarlarında Otobanda aniden savruldu, aracı zar zor sağa çekip dörtlü yaktık. Araçla yeniden kalkış yapmak istediğimizde aracın hareket etmediğini inip baktığımızda sağ arka lastiğin kilitlendiğini aracın kalkışına izin vermediğini gördük. Volkswagen 7/24 yol yardımı aradık durumu anlattık çekici ile servise gelmesi lazım denildi. Çekici çağırdık ilk gelen çekici araç lastiği kitlendiği için hareket etmesine izin vermiyordu. Çekici aracı çekemedi. Aracı kriko ile kaldırıp balatayı devre dışı bırakmayı denedik ama elektrik bağlantısını sökmemize rağmen yinede balata lastikten ayrılmadı. Sabah 08.00 civarlarına kadar otobanda kaza riski ile sürekli beklemek zorunda kaldık. Sabah daha güçlü bir çekici ile araç lastiği sürterek vince yüklediğimizde sol ön lastiğinde hareketsiz olduğunu anladık. Gaziantep Sanayiye götürdük. Yapılan incelemede ABS beyin arızası olduğu söylendi. Sağ arka ve sol ön lastik kilitlendiği hiçbir şekilde hareket etmesine izin vermediği anlaşıldı.
Özetle demek istediğim Otobanda ABS beyin arızası yüzünden az daha kaza geçirip 4 kişi ölebilirdik ve muhtemelen haberlerde araç hakimiyetini kaybetmeden ötürü görünecekti. Böyle bir arızayı daha önce yaşayan birini duymadık.

profile profile

Sıfır Tiguan’da Sürekli Asistan Arızası Ve Çözüm Sunulmaması

28 Ağustos 2025 15:26
Melikşah sonuçtan hiç memnun değil

Volswagen Şanzıman Arızasını Karşılamıyor.

Melikşah
02 Mayıs 2024 22:58
Volswagen Şanzıman Arızasını Karşılamıyor.
Safa sonuçtan hiç memnun değil

31 Ağustos 2024 15:55
Gökçehan sonuçtan hiç memnun değil

Gökçehan
01 Kasım 2024 23:12
Volkswagen Tiguan Yazılım Sorunları Ve Servis Deneyimi
Arif sonuçtan hiç memnun değil

10 Mart 2025 19:07