Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Polonya Vize Randevusu Vermiyor

23 Eylül 2024 18:03

Ağustos ayının başından bugüne kadar, VFS Global Polonya randevu sisteminde "Uzun Dönem" kategorisi "Diğer Uzun Dönem" alt kategorisi seçildikten sonra sürekli "seçilen alt kategori için herhangi bir merkezde randevu müsaitliği bulunamadı" bildirimiyle karşılaşmaktayım. Dış basında; yabancı öğrencilere illegal yollarla vize verme, okula devam etmeme ve Schengen bölgesini izinsiz kullanma gibi nedenlerle, bu sene başvurularının zorlaştırıldığı bilgisi gündem olmuştur. Konu hakkında, Büyükelçilik ve konsolosluklara e-posta gönderdim ancak, internetteki açıklamalardan oluşan standart cevapla konu geçiştirilmiştir. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) 'ne de başvurdum. VFS Global bir kamu hizmeti yürütmektedir, konu hakkında hiçbir bilgi verilmemektedir, açıklama yapılmamaktadır ve randevu saatine yakın sistem kilitlenmektedir. En kısa sürede Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinden vize randevusu verilmesini talep ediyorum. Talebim karşılanmaması durumunda, VFS Global Polonya hakkında kamu görevini yapmama suçuyla Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli şikayeti yapacağım.

25 Eylül 2024 08:52 (Şikayetten 1 gün sonra)
25 Eylül 2024 09:22

Türkiye Cumhuriyeti'nde, Türk öğrencileriyle dalga geçmenin ne demek olduğunu Türk Mahkemelerinde göreceksiniz.

25 Eylül 2024 09:35

Ayrıca sizi Polonya Dışişleri Bakanlığı Yabancılar Dairesine şikayet ettim

Nagihan
Nagihan

Merhaba bir dönüş alabildiniz mi?

Maalesef

25 Ekim 2024 10:16
Erkin sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Polonya Vize Randevu Alınamıyor Ve Destek Sağlanmıyor

21 Temmuz 2025 12:32