Ebru sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Polonya: Öğrenci Vizesi Randevularında Büyük Mağduriyet

09 Ekim 2024 17:12

VFS Global Polonya sitesinden hiçbir şekilde randevu bulamıyorum. Oğlumun 2 Ekim'de Varşova Üniversitesi 2. Sınıf olarak okulu başladı, ancak henüz randevusu yok ve hiçbir şekilde yardımcı olunmuyor. Oğlum gibi yüzlerce öğrenci mağdur; Dışişleri Bakanlığı'nda çok şikayet var. İnsanlar mağdur oluyor. Vize randevularının açılmasını talep ediyoruz. Mağduruz uzun dönem, devem eden öğrenci vizesi alamıyoruz. Katılım zorunluluğu olan derslerinden kalak. VFS bu mağduriyetimi nasıl karşılayacak?

09 Ekim 2024 17:22

Vfsglobal Polonya sitesinden oğlum hiçbir şekilde randevu bulamıyor. Oğlum Serhat Under Varşova Üniversitesi, uluslararası ilişkiler 2. Sınıf öğrencisi. 2 Ekim'de okulu başladı, ancak henüz randevu yok ve hiçbir şekilde yardımcı olunmuyor. Oğlum gibi en az binlerce kişi daha var; bu nasıl olabilir? İnsanlar mağdur oluyor. Vize randevularının açılmasını talep ediyoruz. Mağduruz eğitimine devam eden öğrenci uzun dönem vize randevusu alamıyoruz. Katılım zorunluluğu olan derslerinden kalacak. VFS bu mağduriyetimi nasıl karşılayacak? Bakanlığınızdan devam eden öğrencilere kapıda vize uygulamasının başlatılmasında etkili olmasını bekliyoruz

profile profile profile
10 Ekim 2024 09:54 (Şikayetten 16 saat sonra)
Ebru
11 Ekim 2024 18:14

Mail adresinden otomatik cevap geliyor. Sorunumuz çözülemiyor. Önerim sadece pasaport sahibine randevu verin. Çözülecektir

Yağmur

Biz de aynı durumdayız, eşimle birlikte yazılımcı olmaya karar verdik ve değerli bir diplomamızın olması için Polonya'da üniversiteye kaydolduk. Tam olarak 105 gündür yani üç buçuk aydır vize arıyoruz, neredeyse 15 dakikada bir siteyi kontrol ediyoruz ama hala randevu bulamadık. Derslerimiz başlayalı 2 hafta oldu, gidemezsek öğrenciliğimiz yanacak. İşlerimizden istifa ettik, birikimlerimizi kendimiz için yatırım olarak görerek eğitime harcadık. Çok stresliyiz, bulamazsak ne yapacağız bilmiyoruz. Konsolosluğu arayıp vfsye de hem mail yoluyla hem de arayarak bir çok kez durumumuzu açıkladık fakat internetten randevu almamız gerektiğini söylediler. Herkesi mağdur ediyorlar...

Hibrahim

Kızım bu yıl Varsova teknik unv. De Endüstri muh. E başladı. Polonya ya gidebilmek için d tipi ögrenci vizesi için başvurmak istiyoruz. Ağustos ayı başından beri takipteyiz VFS den randevu alamıyoruz. Diğer yardımcı danışman şirketlere başvurduk. Hala sonuç alamadık. Polonya İstanbul konsolosluğuna gittik. Kapıdan içeri bile almadılar. Mağdur durumdayız. Dış isleri Bakanlığına ve CİMER'e başvuracağım. Yüzlerce insan mağdur ve bir açıklamada yok.

Sibel

İbrahim Bey merhaba, oğlum da aynı üniversitede İnşaat müh okuyacak. Fakat öncelikle Foundation kabulü aldı. Kızınız 1. Sınıftan mı başlayacak yoksa foundation mu ve okuldan vize randevusu bulamama konusunda ne cevap aldınız acaba? Bizim bölümde dersler 14. Ekim'de başlıyor, randevu alabilsek bile çoğu dersi kaçırmış olacağız.

Nermin

Maalesef biz de aynı durumdayız, okulu 2 Ekim'de açıldı,3 aydır devamlı bakmamıza rağmen devam eden öğrenci kategorisinde randevu bulamıyoruz, yakaladıklarımızda da ödeme sayfasına geçemiyoruz, sistem hata veriyor, yazmadığımız yer kalmadı, çok mağdur olduk

08 Ekim 2024 20:26

25 Ekim 2024 10:16