VFS Global Belçika Aile Birleşimi

09 Mayıs 2024 13:21

22 Mart'ta Belçika'da aile birleşimi için başvuru yaptık. Bu ikinci başvurumuzdu. 24 Nisan'da dosya numaramı öğrendim. Yabancılar Şubesi'ne gitmiş ancak işleme alınmamış ve hala orada beklemekte. Sürecin soy isminin ilk harfine göre işlendiğine dair duyumlar aldım; ne kadar doğru bilmiyorum. Ancak bir buçuk yıldır eşimle bekliyoruz. Anlaştık ki, eğer bu sefer de olmazsa, eşim oradaki işini ve gücünü bırakıp gelecek. Üçüncü kez denemeyeceğiz. Beklemekten sıkıldım; artık olumlu ya da olumsuz bir sonuç almak istiyorum. Depremzedelere öncelik tanındığı söyleniyor ancak böyle bir durumla karşılaşmadık. Gidemesek de, gitsek de bir an önce çözüme kavuşmak istiyorum. Ailece çok zor durumdayız ve bu süreçten dolayı yıprandık.

13 Mayıs 2024 16:25 (Şikayetten 4 gün sonra)

Yorumlar (21)

Zeynep

Gülcan hanım ebru hanımla iletişim kurup avukatla ilgili bilgi alabildiniz mi?

Şikayeti Çözüldü

Evet nur hanım, çıktı vizem 3ayda. Eşimin yanındayım şu an 2 haftadır. Eksik belgemiz vardı onu tamamladık ve avukat aracılığı ile oldu tavsiye ederim

Zeynep

Adınıza çok sevindim. Ben de 16 Ağustos'ta başvuru yaptım. 23 Eylül'de eksik belge maili geldi. Ödememiz gereken fakat bilmediğimiz bir belgeydi neyse tamamladık. 22 Ekim'de göçmenlik bürosuna gitmiş dosyam. Ve hâlâ bekliyoruz. Avukat aracılığı ile kastınız nedir acaba? Bizim de faydalanabileceğimiz bir yöntem olabilir mi?

Gülcan

Küçük harfler le insta hesabım

Şikayeti Çözüldü

Gülcan hanım hâlâ çıkmadıysa mutlaka avukat tan yardım almalısınız. Biz 2. Başvurumuzda Belçika'daki bir avukattan destek aldık. Çok şükür olumlu sonuçlandı 3ayda çıktı. İki haftadır Belçika'da eşimin yanındayım.

Gülcan

Glcn_kcr benim insta hesabım eklermisiniz beni konuşalım çok tşşür ederim

Şikayeti Çözüldü

Sağ olun gülcan hanım inşallah size de. Siz bana insta hesabınızı atın oradan konuşalım sizle

Gülcan

Merhaba ebru hanım sizinle ilgilenen avukatın hesabı ya da tel numarası var mı bizde yardım alalım o avukattan ve sizin adınıza çok sevindim rabbim bir daha ayrı gayrı vermesin size

Misafir

Gülcan hanim nasıl bildiniz yabancılar şubesine gittiğini? 1 aydır bekliyok mail gelmedi bize

Misafir

Gülcan hanim bizim ki bir ay oldu ama bazıları 2 ay oluyor sonra mail geliyor 2 ay beklemeliymi yoksam mail atıp öğreniyorlar onlar atmicak mi bize? Sizin ki 2 deneme maas 2900 red imkansız bir şey kaac ayin maaş bordrosu arınız? Dofi sitesinde bilene 2090 € net olması lazım diyor sanırım hala cevap gelmedi mi?

Gülcan

Dofiye mail atıp dosya numaramı öğrendim o numara ile dofi sayfasından kontrol sağlıyorum ve hala devam etmekte yazıyor dosya numaranızı bilmiyorsanız dofiye mail atıp öğrenebilirsiniz

Tuba

Merhaba Gülcan hanım vizeniz çıktı mı

Tuba

Gülcan hanım merhaba vizem çıktı benim bugün yola çıktı pasaport bekleyen herkese Allah sabır versin çok zor gerçekten inşallah herkesin olumlu sonuçlanır.

Tuba

Gülcan hanım merhaba benden sonra başvuru yapan herkesin çıktı bu sayfan takip ediyorum bizimkinden hiçbir haber yok eğer maaş sizin söylediğiniz gibiyse bize de red gelir

Gülcan

Merhaba Tuğba Hanım hala beklemedeyiz bizde geçen bir yazıya denk geldim maaş aile birleşimi için 2900€ olmasına rağmen red almışlar ve gerekçe maaşın yetersiz olduğunu söylemişler bu maaş ne kadar olmalı anlamadım umarım bu kez olur hepimizin

Deniz
Şikayeti Çözüldü

Merhaba sizin aile birleşimi için başvurunun son durum mu nedir? Bir bilgi geldi mi acaba? Bende yaklaşık 4 aydır bekliyorum. Ve siz dosya numarasıyla Belçika da tam olarak nereye başvurdunuz benimle paylaşırsanız lütfen

Nur

Merhaba vizenizden haber var mı

Şikayeti Çözüldü

Merhabalar gülcan hanım, Bizim de 2. Başvurumuz. 2yıldır ayrıyız. 3. Başvuruya kalmadan Hakkımızda hayırlısı olur inşallah bizi de çok yordu süreç. Biz 17nisanda yaptık, Yabancılar dairesine gitmedi henüz. Şu an sizde durum nedir? Var mı bir haber, İnşallah onay almışsınızdır.

Ebru hanım ordamısınız?

Ebru hanım başvurumuz aynı 17 Nisan bir haber var mı sizden

Gülcan

Merhaba bizde hala beklemedeyiz 5 ay oldu ve bir olasılık istediğimiz sonucu almaz isek avukattan yardım almayı düşünüyoruz çünkü her şeyi kuralına uygun şekilde yaptık bizim de neredeyse 2 yıl olacak ayrıyız ve 2. Başvurumuz bu da süreç çok yorucu gerçekten ve bu kez olacak zannımca inş ve sizin de inş olur bu kez daha fazla ayrı gayrı olmasın sizin için de bekleyen herkes için

Büşra
18 Nisan 2024 01:14